Киноман, баскетболен съдия, мечтател... фермер, който търси своята половинка.

Това е Петър, един от героите във втория сезон на „Фермер търси жена”. Защо смята добротата си за лошо качество? Без какво не може перфектната вечер и по какво ще познае своето момиче?

Вижте какво ни отговори, а ако искате да видите историите и на другите участници, не пропускайте да гледате отново пилотния епизод на „Фермер търси жена” – тази неделя от 14.45 ч. по Нова.

-Вашата ферма е семейна. Замислял ли си се обаче, ако не беше фермерството, с какво щеше да се занимаваш?

-Аз от малък съм в тази атмосфера, защото баща ми и сътрудникът му са започнали преди 20 години. Човек свиква и се привързва към това, което прави. А и както често се случва, професиите се предават от родителите. Ако не ми харесваше, сигурно щях да търся друга алтернатива. Покрай майка ми завърших икономическия университет във Варна с бакалавър „Мениджмънт”, а след това и магистратура „Аграрен бизнес”. Ако трябваше обаче да работя нещо различно, сигурно щеше да е в сферата на спорта или туризма.

-Понякога не ти ли се е искало да отидеш на живееш в по-голям град, сред по-голяма динамика?

-Като бях малък, си представях, че живея в огромен град. Може би заради американските филми, които пускаха по телевизията, и заради това, че аз съм в другата противоположност. Винаги ми е изглеждало интересно и динамично, но когато живях във Варна, докато учих, разбрах, че това не е моето място. Харесвам свободата и спокойствието на по-малкия град. А в големите градове предпочитам да ходя на екскурзия, за да разглеждам и усещам атмосферата.

-С какво най-много се гордееш?

-Със семейството и приятелите ми, с хората, които са около мен и винаги са ме подкрепяли и обичали.

-За какво мечтаеш?

-Винаги съм си поставял постижими цели. Бях си поставил за цел да отида на бригада в САЩ и го направих, да скоча с парашут и куп такива спомени, които остават за цял живот. Една от мечтите ми е да обикалям по света. Най-вече обаче мечтая за здраве и щастие за мен и хората около мен. Всичко друго е постижимо.

-Понякога съжаляваш ли за нещо?

-Човек винаги прави грешки и нормалните, морални хора съжаляват за стореното. Аз също съм правил такива и съм съжалявал. Но единственото, за което човек може и трябва да съжалява, е, че не е сторил нещо, което е можел или е трябвало. Затова действайте.

-Баскетбол или футбол?

-Баскетбол, разбира се. Играя баскетбол от ученик в баскетболния клуб в Генерал Тошево, на който сега съм член от управителния съвет. След като завърших, нямаше къде да играя и сформирах с приятели от клуба аматьорски отбор Generals, с който участваме в аматьорска лига във Варна. Също така съм и баскетболен съдия. Мога да кажа, че баскетболът е моята най-голяма страст сред спортовете. Но обичам да се забавлявам, затова се опитвам да играя и футбол и редица други спортове.

-Вярваш ли в любовта от пръв поглед?

-Любовта от пръв поглед е като призраците – всички са чували за тях, но никой не ги е виждал.

-Най-романтичният жест, който си правил?

-Подарявал съм неочакван подарък.

-По какво ще познаеш, че едно момиче е твоето момиче?

-Ще я позная по усмивката и начина, по който ме гледа. По това, че ме разбира и ме харесва такъв какъвто съм. Че е готова да направи всичко за мен, както аз за нея.

-Какво би направил, за да я впечатлиш?

-Бих участвал в телевизионно предаване.

-Кое е твоето най-трудно качество?

-Малко съм разсеян и добър. Понякога е лошо да си добър.

-С какво не би направил компромис в една връзка?

-Не бих направил компромис с компромисите. Хората трябва да се разбират помежду си, а това е свързано с допускането на компромиси. Също така с ревността и доверието.

-Какво не би простил?

-Не бих простил изневярата.

-Перфектната вечер...

-Зависи от ситуацията и от какво има нужда човек. Може да е разходка покрай морето и вечеря или разходка из града и кино, парти с приятели или просто излежаване в леглото и гледане на хубав филм. Но за да е наистина перфектна вечерта, трябва да има и пълнолуние.

-Букет от рози или букет от полски цветя би подарил?

-Във всичко трябва да има разнообразие, дори в букетите цветя. Обичам да подарявам както рози, така и лалета. Разбира се, зависи от повода и сезона.

-Любим филм?

-Много обичам да гледам филми. Има адски много филми от различни жанрове, които харесвам. Например „Матрицата”, „Аватар”, „Ефекта на пеперудата”, „Тетрадката”, „Ледена епоха”, „Джанго без окови” и много други.

-Любима книга?

-Преди време не обичах много да чета книги, докато в десети клас не прочетох поредицата за Хари Потър. Оттогава винаги се опитвам да чета през свободното време.

-Каква музика слушаш?

-Всякакъв стил – от народна музика до лек рок, докато стигнем до най-любимото ми Sound of Tiesto и Flo Rida. Понякога дори и поп фолк, но само в определени случаи и компании.

-Опиши себе си с три думи...

-Добър, упорит, весел.

-Перфектната жена в три думи...

-Чаровна, добра, интелигентна.