В столичната галерия Нирвана се откри изложбата на Петър Пиронков, която предизвика интереса не само на ценители. Синът на художника Енчо Пиронков и съпругата му Катя приемаха поздравления за таланта на наследника им, който представи 31 картини, специално селектирани за Нирвана.

За вернисажа пристигнаха братът на Петър Пиронков – Стою, и сестра му Вида Пиронкова – поетеса и композитор, и певицата Роберта, която работи по музикални проекти заедно с Вида.

Погледите привлече младата художничка Моника Тошева, която блесна с бижута на KrepeJ по дизайн на Диа Николова. Изложбата бе почетена от художниците Румен Статков и Владимир Пенев, от скулпторите Ставри Калинов и Кунка Димитрова, от представители на бизнеса и на артистичните среди. Актьорът Ники Сотиров обсъждаше абстрактни творби с половинката си Анна Каридова, а Боян Радев остана дълго пред картина с красива гола жена. Тя бе купена почти веднага след откриването на изложбата от колекционер. Интерес към творбите на Петър Пиронков прояви Гери Дончева, която се появи в къса златна рокля и бе възхитена от европейското звучене на изложбата. Певицата Диана Дафова пристигна с дъщеря си – художничката Лили Сотирова, и обсъждаха картините заедно с Явор Цаков и половинката му Капка Амзина, носителка на титлата "Мисис Баба".

„Аз творя за бъдещите поколения, за да видят какво е било нашето съвремие“, обясни Петър Пиронков на колекционери, които бяха изненадани от мащаба на духовността на изложбата и невероятната текстура на всяко едно от платната. Авторът сподели, че е изживял всяка една от картините като миг, който ще остане за идните поколения. Изложбата ще остане в галерия Нирвана до 17 февруари, за да може повече хора да се насладят на творбите на Петър Пиронков.