Певицата Петя Буюклиева обвини в лъжа колегата си и бивша дуетна половинка Орлин Горанов след фестивала „Бургас и морето“, на който той спечели първата награда на журито с баладата „Импресия“.

„Тази песен никога не е била в избраните 12 песни след първото отсяване. Това, което казва Орлин Горанов, че е била дисквалифицирана първия път само заради регламента, който гласи, че нито автор, нито изпълнител могат да участват с повече от една песен, е лъжа. Той трябва да излезе и да признае, че до последния момент не е знаел каква песен ще изпълни, а да не дава на медиите грешна информация. Той е уникален, но нима Васил Петров е по-лош от него. Или Ваня Костова?“, коментира Буюклиева.



„Тук трябва да се гледа песента, а не гласовите възможности на този, на когото е поверена“, завършва тя и настоява Орлин Горанов да върне наградата – статуетка и 5 хиляди лева кеш, тъй като според нея тя не му принадлежи.

Според „Телеграф“ Буюклиева не пести и критики към целия конкурс, наричайки го „най-опороченият, който има у нас“.

„Жалко и грозно е това, което стана в Бургас. Аз съм потресена от безочията и несправедливостта, които видях с очите си. Страшно е! Начинът на журиране е скандален… Всичко се знаеше предварително. Яд ме е на себе си, че участвах“, допълва огорчената певица.