''Опитаха се да ни разпнат от съседния поп-фолк, но могат ли облачетата да закрият слънцето!'' Така избухна в първото за сезона съботно издание на ''Срещу новините'' по БНТ1 екстравагантната естрадна легенда Петя Буюклиева.

Фразата бе отправена към седящата срещу нея поп-фолк дива Пепа Петрова, позната в миналото като Пепа Секса. Чисто новите водещи Косьо Лунгов и Играта едва удържаха разговора да не ескалира в женски бой. Скандалът бе провокиран от първата тема на предаването, разискваща има ли възход на поп-музиката в България. Гости в студиото бяха още рапърът Кристо и известният музикант Венци Мицов, които едва взимаха думата от разгорещените си колежки, и така рокът и рапът не успяха много да се вредят в спора.

Колоритната поп-фолк певица не остана назад от Буюклиева, отвръщайки, че ''облачето'' е траело цели 15 години, а естрадата отдавна е забравена. Петя пък сравни поп-фолк певците с бройлери и обяви, че в момента записва в английски студиа, като разпя публиката със стария си хит ''Жена на всички времена''. Венци Мицов заключи, че самата организация на шоубизнеса в България куца, понеже няма нито синдикати, нито защита на правата на изпълнителите. Според Кристо, пари наистинa могат да се печелят от музика, само ако се работи здраво в тази насока.

Пепа се опита да завърши по соломоновски, твърдейки, че българинът трябва да слуша разнообразна музика. В този момент естрадната прима отново избухна: ''Митко Пайнера е рокаджия!''. Улична анкета на красивата репортерка Гери, обаче, показа, че най-популярни са точно хип-хоп парчетата на лятото – тези на Графа и Бобо, Криско, Играта и Лео, и никой не се сети нито за фолка, нито за естрадата.

В неделното издание на ''Срещу новините'' специални гости на Лунгов и Играта бяха олипмийската шампионка Мария Гроздева и нашумелият рапър Криско. Прославилата ни българка изказа опасение, че ако децата не се привлекат в спортните зали, няма да има медали и титли. Криско пък разкри, че до края на годината подготвя две парчета – едно негово и друго в комбина с италиански рапър.

Гледайте ''Срещу новините'' всяка събота и неделя точно в 19:00 по БНТ1!