Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков Петя скоро може да зарадва родителите си като ги направи горди дядо и баба. Водещата на развлекателното предаване „Cool…t” вече е минала 30-те и у нея се е пробудило онова чувство, което я е накарало да се замисли за деца. Тя се е почувствала съвсем готова да предприеме тази за важна крачка, а това, че вече не е първа младост я е подтикнало да вземе решението да стане майка, пише в. "Уикенд".

В плюс е и фактът, че вече е открила човека, от когото би искала да има деца — писателят Илиан Любомиров. Двамата дори решили да дадат гласност на темата за репродуктивното здраве и така да бият камбаната сред връстниците си да се грижат за създаването на поколение, докато още му е време.

Водещата взела каузата за репродуктивното здраве доста присърце и поде инициатива за повишаване на информираността за превенцията на проблеми в тази област.

Петя реши да покаже серия от репортажи в предаването си, които да помогнат на зрителите да се ориентират за потенциалните проблеми и начините за преодоляването им в случай, че поискат да имат деца.
„В работата ми като водещ и репортер често се срещам с жени, които са се посветили на кариерата си и оставят създаването на поколение за по-нататък. Това е нормално, аз го разбирам, това е тяхно право и избор, но за съжаление в някои случаи репродуктивните проблеми могат да се появят и в ранна възраст. Медицината вече позволява да бъдем подготвени и само с едно изследване да разберем доколко можем да си позволим да отлагаме раждането“, коментира преди време в сутрешния блок на bTV водещата на COOL… T.

За новата любов, която изживява с Илиан Петя издава, че: „Може на години аз да съм по-голяма, но от двама ни той е по-зрелият.” Двамата вече са минали през етапа с опознаването и срещата с роднини, които приели отношенията им съвсем естествено въпреки различията помежду им. ТВ водещата вече го запознала с баща си, който веднага харесал бъдещия си зет заради интелекта му, а пък майка й оценила, че е много привлекателен мъж.

Оттогава връзката им става все по-сериозна и по-сериозна. За това и навярно двамата започват да обсъждат темата за децата — една идея, която макар и твърде рано да бъде реализирана не им е чужда. Дори преди време си направила тестове за това дали всичко с нейното собствено репродуктивно здраве е наред. Причината била разговор с млада жена, която на 30 установила, че не може да има деца по естествен път заради изчерпан резерв от яйцеклетки. Самата Петя преминала през тестове за това как нейното тяло приема възрастта и резултатите били добри. Преди да се подложи на него обаче в главата й се въртели какви ли не мисли по темата за майчинството и бременността.

Все пак това лято водещата ще стане на 34 години — възраст, на която майка й срещнала затруднения да зачене малкото й братче Ангел. Преди да се сдобие с него обаче актрисата била в ужас след преживян спонтанен аборт. Дори смятала, че нещо с тялото й не е наред и никога няма да има деца. След продължително лечение на безплодие и неуспешни опити за зачеване, с тогавашния си съпруг Сашо Диков решили да заминат на почивка в Гърция. Там една баба я открехнала на природна рецепта, която Пенчева вярва, че й е помогнала.