Петя Дикова е минала на антидепресанти, издадоха колеги на журналистката от bTV, пише "Уикенд".

Напълно в противовес на вечно приповдигнатото й настроение на екран, тя имала толкова много лични проблеми, че се наложило да прибегне до хапчета, за да не рухне психически.

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков от години страдала, че не може да си намери мъж. 32-годишната водеща на предаването „Култ” преди известно време прекратила връзката си с англичанина, за когото се надявала да се омъжи, и оттогава все не можела да случи на мъж.

„Последният й опит беше с много по-младо от нея момче, с което обаче й беше скучно. Затова се разделиха. Оттогава Петя е като буреносен облак, когато наблизо няма работеща камера”, твърдят познати на журналистката.

Тъй като е болезнено амбициозна, тя запълвала цялото си време с работа, уж защото така не мислела за лошия си късмет в любовта. Това обаче допълнително я напрягало и изтощавало, тъй като на практика нямала нито един почивен ден в седмицата. Като капак на всичко са проблемите на журналистката с щитовидната жлеза, заради които пълнее много лесно и до края на живота си ще трябва да пие лекарства. Пипи поддържала форма със зверски глад и много спорт и въпреки усилията й вечно търпи критики, че е „дебела” за телевизия.

„Петя е боец и не иска да признае пред другите колко й е трудно. Но нервите й са напълно съсипани”, смятат приятели на Дикова.

Всички тези проблеми, събрани накуп, наскоро я накарали да потърси лекарска помощ. Колеги на Петя твърдят, че в момента тя пиела лекарства по определена схема, като идеята е, след като дадат ефект, постепенно да бъдат намалени и спрени. Това обаче в най-добрия случай щяло да отнеме поне половин година.