Бременната Петя Дикова няма никакво намерение да се омъжва скоро. Като дете на разведени родители водещата на „Култ” не вярвала в брака и не смятала за нужно да се разписва дори заради бебето, което е на път. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков отдавна искала да стане майка, но никога не е мечтала да е булка, твърдят нейни познати.

Тя била наясно, че подписът не гарантира вечна любов, а напротив. Горчивият опит на родители ѝ я научил, че понякога бракът е първата крачка към края на щастието. Затова предпочитала да живее като волна птичка на семейни начала, но без излишни подписи и ритуали в гражданското. Половинката ѝ Илиян също не напирал да се жени. Той бил готов да даде пръстен на Пипи, за да се натегне пред родителите ѝ, които обаче не искали да се бъркат в решенията на младите.

В резултат на това двойката напълно изключила идеята за сватба и дала приоритет на бебето, писа „Уикенд“. Петя и Илиян очакват момченце напролет, разкриха самите те преди дни. По настояване на бъдещия татко детето ще се казва Александър. По този начин ще бъде кръстено едновременно и на тъста, и на тъщата – Сашо и Аня. Злите езици клюкарстват, че с този ход хитрият Илиян целял единствено да се подмаже на влиятелните родители на жена си, които били на върха на щастието от избора на име за първото си внуче. Ко-водещият на Гала, разбира се, отрича подобни клевети. Името Александър му било любимо, а съвпадението с имената на Аня и Сашо било щастливо стечение на обстоятелствата.


Бъдещите родители са заедно от около година и половина. Говори се, че бебето им е било планирано, а Петя е минала през всевъзможни прегледи и изследвания, преди да забременее. Самата тя е споделяла, че си е правила изследване на яйчниковия резерв преди няколко месеца. Освен това обаче се говори, че преди да зачене, е била на специални прегледи при ендокринолог, тъй като има хашимото – заболяване, което влияе на хормоналния баланс и може да предизвика спонтанен аборт, ако не се държи под контрол.