Втората си мъжка рожба прегърна бившата водеща Петя Дикова. Дъщерята на Аня Пенчева е родила тази сутрин, потвърждават от УМБАЛ „Софиямед“. Бебето носи името Илиян - на баща си Илиян Любомиров и е с мерки от 4 140кг. и 54см. Първородният си син Александър брюнетката кръсти на своя баща Сашо Диков.

Дикова и малкият Илиян се чувстват добре, а щастливата майка и нейното семейство благодариха на екипа - д-р Анатолий Дуковски, д-р Валери Нецов-началник на Отделението по акушерство и гинекологията в лечебното заведение, д-р Иван Иванов-анестезиолог и всички останали специалисти, ангажирани в процеса.

„Г-жа Дикова към момента се възстановява след раждането. Тя и бебето са здрави и се чувстват добре, като предстои до броени дни да бъдат изписани от лечебното заведение“, коментира д-р Дуковски.

На 26 декември в ефира на бТВ ще бъде излъчен и филмът на тв водещата и горда майка на вече две деца „Направи го сега: Приказка за бъдещето“, посветен на демографската криза в България и нарастващият брой на двойки с репродуктивни проблеми. Той има за цел и да мотивира младите хора да се информират относно последиците от късното вземане на решение за създаване на дете.