Петя Дикова, която роди втория си син в края на миналата година взе решението да наруши майчинството си в името на професията си и една от любимите си теми. Въпреки, че неотдавна тя беше категорична, че няма да се връща в телевизията, тръпката да се покаже на малкия екран очевидно й липсва.

Петя ще напомни на зрителите за себе си, но не като се завърне в ефира на предаването  "CoolT", а като водещ на извънредно двучасово студио посветено на церемонията по изпращането на покойния принц Филип, тази събота от 16:00 часа.

Дъщерпята на Аня Пенчева от години следи подробно всичко, което се случва около кралската фамилия и не случайно този блок няма да мине без нейното дейно участие. Завръщането й на екран ще бъде в партньорство с журналиста Денислав Борисов. Повече от две години Дикова не е била на екран, тъй като имаше две поредни майчинства. Наскоро тя дори беше заявила, че няма намерения да се връща в телевизията, но очевидно тръпката да се покаже отново в ефир е по-силна.

Специалното предаване „Принцът на кралицата“ ще проследи на живо кралската церемония от Уиндзор и ще разкаже на зрителите историите от необикновения живот на съпруга на Елизабет II. Седемдесетгодишната любов, която остави траен отпечатък в историята на Великобритания и света, ще бъде коментирана от ексклузивни гости и експертни познавачи на кралския двор. Сватбите и разводите, съюзите и разделите – каква роля е имал покойният херцог на Единбург в значимите събития от живота на британското кралско семейство, зрителите ще разберат от двучасовото студио по bTV.

Водещите Петя Дикова и Денислав Борисов от София ще осигурят пряк достъп на ТВ аудиторията до информация от първа ръка за връзката между България и британския кралски двор. Принц Филип от рода Батенберг - ексклузивните гости в студиото и онлайн ще анализират дипломатическите и лични контакти на рода Сакскобургготски с двореца Уиндзор. Специалният пратеник на медията Васил Христов ще посрещне в изнесеното студио в Лондон ексклузивни гости, които ще коментират всички ритуали от церемонията по изпращането на британския принц в параклиса „Св. Георги“ в имението Уиндзор.