Двама от най-добрите майстор готвачи в световната кулинария пристигат в България специално за откриването на първия хотел в София, част от най-големия луксозен бранд InterContinental Hotels & Resorts. Шеф Тео Рандал и шеф Артур Февре ще предложат на гостите на хотела уникалната възможност да видят от първа ръка как се приготвят някои от най-изтънчените гурме специалитети. Тео Рандъл ще представи своя уникален прочит и невероятни умения при приготвянето на италианска кухня. Британският шеф-готвач е сред най-добрите майстори на паста.

Известен с дръзкото съчетаване на вкусове, той умело печели сърцата на хиляди последователи и кулинарни критици по цял свят. Блестящата си кариера изгражда в редица международно известни ресторанти, като се присъединява към екипа на InterContinental в Лондон през 2006 г.

С убеждението, че всяко ястие трябва да има своята неподправена идентичност и да разказва уникална история, шеф Артур Февре удивлява всеки, вкусил известната му паста и изкушаващи десерти. Майстор готвачът, който е спечелил престижния Championnat de France du Dessert на възраст от едва 21 години, често казва, че десертът трае само 5 минути, но тези 5 минути са въплъщение на най-красивите удоволствия в живота. Това със сигурност е мнението и на всички любители на качествената кухня, опитали шедьоврите в прочутия му ресторант в InterContinental Bordeaux.

InterContinental Hotels & Resorts - най-големия луксозен бранд в света със 70-годишна история, са част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е една от водещите хотелски вериги, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша.

Всеки един от хотелите на бранда, включително този в България, предлага луксозни услуги на своите клиенти, които комбинира с местен know-how. Дискретният лукс е дълбоко заложен в почерка на бранда. InterContinental Hotels & Resorts е разработил програма за лоялни клиенти, наречена InterContinental Ambassador, която включва късно освобождаване на стаите, безплатни уикенд нощувки и освежаващи напитки при пристигане на гостите. Екслузивният Club InterContinental Lounge предлага индивидуално обслужване и изключителни привилегии, които правят престоя на гостите специален.

Българският хотел от веригата е със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и с впечатляваща гледка към храм-паметника „Александър Невски“. Освен от неповторимата панорама, гостите на хотела могат да се възползват още от 194 луксозни стаи, оборудвани с най-съвременни технологии.