Британският певец Ед Шийрън, който е лауреат на авторитетни награди и е бил номиниран за висшия музикален приз "Грами", слиза от сцената, за да се посвети на благотворителност.

Идният месец той ще започне работа като доброволец в магазина Sue Ryder в град Фремлингъм, графство Съфолк, където е израснал, пише "Дейли мейл". Мрежата Sue Ryder, създадена през 1953 година, подкрепя хората с тежки заболявания във Великобритания и света. Изданието не уточнява за колко време Шийрън ще остане извън сцената, но е известно, че той ще прекарва "много време" в магазина.

"Мисля, че той ще може да привлече в магазина ни млади купувачи, което е много важно за нас. Възрастта на нашите доброволци от 61 до 91 години. Мисля, че той добре ще се сработи с тях", сподели мениджърът на веригата Джеки Бел.

Ед Шийрън активно се занимава с благотворителност. Тази година той предаде на благотворителен магазин при хоспис във Фремлингъм 8 свои сценични костюми, с които се е представял на церемонията за приза "Грами".

Шийрън записа своя първи мини албум The Orange Room през 2005 година. През 2010 той записа видео за песента You Need Me, I Don’t Need You в YouTube и пусна поредния мини албум Loose Change. Година по-късно записа дебютния си студиен албум «+», който оглави британския хит-парад. Той е носител на наградите BRIT Awards, Teen Choice Awards, Young Hollywood Awards и други, пише БГНЕС.