Британската певица Сара Брайтман, която на 1 септември трябва да излети като космическа туристка, сподели впечатленията си от подготовката на космонавтите в Русия, подчертавайки особено теста за оцеляване в гора през зимата.

"Много ми провървя да работя в Звездното градче със забележителни хора и да премина през всичко в рамките на това начинание. Страшно вълнуващо е да бъдеш в центрофуга, барокамера. Това ми даде много сили и разбирането, че мога да се справя", сподели Брайтман пред телевизия "Раша тудей".

Особено й е харесало екстремалното оцеляване в зимна гола край Москва. По думите й подобни тренинги "пробуждат забравени инстинкти".



"Беше много поучително, защото в ежедневието си ние изобщо не се сблъскваме с подобно нещо. Това, което придобих от тези тренировки, е че вниманието става абсолютно друго, вие опознавате особеностите на инстинкта за самосъхранение, за който иначе нямаше да знаете, прекрасно е да имаш такъв опит", каза британската певица.

Сара Брайтман ще стане 8-ят космически турист на Международната космическа станция (МКС). Тя ще лети с руския космонавт Сергей Волков и датският астронавт от Европейската космическа агенция Андреас Могенсен. Засега е неясно дали ще прави запис или ще изнесе концерт в околоземна орбита, пише БГНЕС.