Чалгата се притесни от нарастващите случаи на ковид у нас и излезе със специална декларация, която всички певци, сред които и Анелия, масово споделят в социалните мрежи. В нея се иска дискотеките да продължат да работят без ограничаване на работното време. „Фактите сочат, че тези обекти не са огнища на разпространението на новия вирус, защото в момента в нито едно от тях няма регистрирано такова.

Отминалият летен сезон категорично показва, че можем да работим и се справяме успешно в условията на коронавирус. Основание за това са личната отговорност и дисциплина на собствениците и служителите им, както и инвестициите, направени в посока оборудване, спазване на мерките за дезинфекция и социалната дистанция. По този начин се гарантира здравето на всички посетители и ограничаването на коронавирусната инфекция.

Вярваме, че информирането на обществото за потенциалните рискове и опасности, дисциплината, дезинфекцията, дистанцията и контролът за тяхното спазване са в основата на правилния подход към справяне с коронакризата в настоящия момент. Всички допълнителни ограничения и рестрикции, относно работата на заведенията и развлекателните обекти в България, биха довели до сериозни икономически последици”, настояват от „Пайнер и телевизия „Планета”