И това лято няма как да мине без Банкет - Beach Banquet! COMMA Group те канят на първото си събитие от серията, което ще се състои на 24 юли (петък), а мястото, както винаги, е CACAO BEACH.

“Малка“ подробност, която трябва да споделим, е че емблематичният клуб в Слънчев Бряг е построен изцяло наново и готов да посрещне сезон 2015! Заедно със слънцето, вълните и пясъка на крак ни идва немският диджей и продуцент Майкъл Ватер или накратко Phonique!

Вижте какво сподели Phonique с нас:

- Г-н Ватер, вие ще гостувате този петък (24 юли) в България, за Beach Banquet партито организирано от COMMA Group на Cacao Beach. Как се чувствате?

- Както винаги „аз чувствам това което искам да чувствам“... Нее, шегувам се. Невероятна година е и съм много щастлив да бъда отново в България.

- Бил сте в България и преди, но посещавали ли сте някой град на Черно море?

- Не, това ще бъде първият ми път.

- Вълнувате ли се от факта, че ще пускате в един от най-популярните клубове (край море) в Европа?

- Разбира се! Винаги партитата, които са около море/океан са нещо специално, както за мен така и за публиката, която идва. А пък щом казвате, че е един от най-добрите клубове, то това значи, че вечерта ще бъде още по-вълнуваща.

- Какво си спомняте от последното си гостуване в България?

- Специална вечер и много енергични хора! Беше в София, отново по покана на момчетата от COMMA Group.

- Какво да очакват феновете ви, които ще посетят събитието в петък?

- Еми, аз съм един вид олд-скуул диджей и не планирам нищо предварително, а се оставям на импровизацията и на това как реагират хората на музиката ми. Оставям се те да определят как върви вечерта според това как ги усещам аз.

- Как дойде името Phonique?

- Исках да бъда кретивен и уникален.



- Как се запалихте по електронната музика?

- Зависи много от това какво имате в предвид със „запалил“. За първи път когато слушах, харесах или започнах да допринасям за развитието на тази сцена...Първата парче, което чух беше на Innercity – Big Fun през 1988 година...май за това ме питате...

- Как може да определите своята музика на някой, който не я познава?

- Не е нужно да го правя. Това е все едно да опишеш цветовете на сляп човек. Трябва да дойде на партито и да прецени сам.

- Ако не бяхте DJ или продуцент, то какъв?

- Химик, писател или покер играч.

- Разбрахме, че ако спрете с диджейството ще станете покер играч? Истина ли е това и печелите ли?

- Аз съм покер играч от около 10 години и ако не се печелеше щях да съм банкрутирал още тогава. Имам приятели които живеят от играта си на покер и това е един вид тежък начин да живееш лек живот. Щастлив съм, че не ми се налага на мен да играя постоянно, за да живея нормално, защото много от хората минават през трудни моменти, заради това. Сега за мен покера е почти като да медитирам печелейки.

- Какво ви вдъхновява в момента или по принцип?

- Основно се вдъхновявам от малки неща, дори и когато чуя лошо парче, намирам малък елемент от него, който да сметна за добър, да преработя и да се получи.

- Кой е най-трудния аспект от музикалното продуциране?

- Аз се опитвам да правя нещата както ги чувам в главата си. Ако имаше машина за това, да ги пресъздава точно, щяха да се получат невероятни неща...



- Каква музика слушате през свободното си време?

- Много ми харесва да слушам акустична музика или както я наричат още – истинска.

- Пътувате много. Кое е любимото ви място?


- Всяко място е специално... от Бангладеш през Бразилия до Париж и Източна Европа..няма как да кажа едно място или град.

- Колко често излизате да се забавлявате като обикновен човек?


- Винаги когато мога, го правя. Излизаме с приятели или отивам да слушам любим колега.

- Кое е най-важното нещо за едно парти?


- Правилната нагласа на хората, които идват да се забавляват.

- Какво мислите за EDM сцената?

- За кое?

- Кой ще бъде следващия популярен жанр в електронната музика?

- Никога не съм се интересувал от жанровете. Не мога да кажа това е повече хаус, а това техно. Музиката не е това или това. В Берлин никога не сме се интересували кое какво е. Дори и да отворите Beatport класация, ще видите колко сбъркани са жанровете. Преди време например, хората харесваха Charles Webster и това беше дийп хаус, а сега всички комерсиални парчета са на върха на дийп хаус класациите. Няма значение кое как се казва, стига да се харесва на хората. Всичко според мен е, заради това, че хората искат да слагат етикети на музиката.

- Какво забравихме да попитаме?

- Забравихте да питате за моя 4-ти албум, който е почти готов.