Първото пиано, на което е свирила и на 5 години е направила първата си песен Стефани Джерманота, по-късно станала поп звездата Лейда Гага, ще бъде продадено на търг в Ню Йорк.

Търгът е организиран от аукционната къща "Джулиън окшънс" и ще се проведе на 21 май. Прогнозната цена на пианото на Лейди Гага е между 100 и 200 хиляди долара. Част от приходите ще отидат в благотворителен фонд, създаден от певицата.

Сред другите ценни предмети на търга е писмо на фронтмена на култовата банда Nirvana Кърт Кобейн, който се самоуби през 1994 година. То е адресирано до Дейвид Гефън, с чиято взукозаписна компания работи Nirvana. В писмото Кобейн изразява недоволство си от статия за Nirvana, написана през 1992 г. в списание "Венити феър", и заявява, че обмисля да разпусне групата заради това. Както посочват от аукционната къща, за писмото може да бъдат платени 20-30 хиляди долара.

Друга рядкост, предложен на търга, е лист, на който членът на легендарната британска група "Бийтълс", Джон Ленън е написал текстът на една от песните от албума Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band. Този лот може да получи от 300 до 500 хиляди долара.

На търга също ще бъде предложен за продажба червено-бял костюм, носен от вокалиста на групата Queen Фреди Меркюри по време на турне през 1986 година. Той може да бъде продаден за около 80 хиляди долара, пише БГНЕС.

Сн.: Getty Images/Guliver