Идеята на Леополд Каличе и Милена Георгиева - авторите на проекта “Пикник на Запад” е да интерпретират едно типично ястие от кв. Факултета, като в приготвянето и дегустацията му ще участват  жители от квартала и приятелите на вкусната кухня.

Съвместното готвене и ядене има силата да сближава и сплотява общността. Не случайно почти всеки празник е свързан с трапезата! Поканата за пикник цели да привлече хората към парка и да се създаде трайна позитивна следа в съзнанието им и емоционална връзка към парковото място. Проектът се провежда в рамките на Фестивала за изкуства в публичното пространство, който се организира от Столична община и Фондация Кредо Бонум.

Пикникът започва в сряда, 19.06, от 17:00 часа. Мястото е до чешмата на централната алея на Западен парк, близо до входа от бул. Сливница. Дегустацията е  до изчерпване на количествата.

За авторите:

Милена Георгиева е родена 1989г. в София. В момента  подготвя дипломната си работа в специалността  Ландшафт Дизайн в Университета за Приложни Изкуства във Виена. Участвала е в изложби във Виена и София. Интересува се от ландшафта като структура и търси интервенции, които предизвикват установените системи и отварят нови перспективи на възприятие.

Леополд Каличе е роден 1980 в Тексинг, Австрия. Той е професионален готвач и е работил в Швейцария, Испания, Португалия и Австрия. По-късно учи Ландшафт Дизайн в Университета за Приложни Изкуства във Виена. Интересува се от ефемерни интервенции, позволяващи нови интерпретации на мястото и създаването на имагинерни пространства. В момента участва в проектът „Eden’s Edge“ - артистично-научно проучване, спонсорирано от Австрийския научен фонд.

Инициативата е  част от второто издание на фестивала  за изкуство в публично пространство "Западен парк" по проект: Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и Фестивал на открито в Западен парк, по договор BG161PO001/1.1-10/2010 със Столична община, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Фестивалът „Западен парк” подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска културна столица.