Американската поп изпълнителка Пинк и малкият ѝ син Джеймисън боледуваха от ковид-19. Пред водещата Елън Дедженеръс, която през последните дни провежда интервюта по видеовръзка от дома си, Пинк разказва за преживяното по време на болестта. "Това беше най-страшното нещо в живота ми", казва тя в емоционалното интервю, цитирано от "Дойче веле". "Имахме най-различни симптоми.""Всеки ден се появяваше нещо ново"

40-годишната певица и 3-годишният ѝ син са се заразили с коронавирус в средата на март. Първо детето, а два дни по-късно - и тя самата. "От два дни Джеймисън вече няма температура. И това е огромно облекчение за всички ни", споделя Пинк пред водещата.
Синът ѝ е вдигнал температура на 14 март. В дните след това се появили и болки в корема, разстройство, главоболие, болки в гърдите. "Всеки ден се появяваше нещо ново, а температурата ставаше все по-висока." Пинк се обадила на детския лекар, но той ги посъветвал да останат вкъщи.

"На 16 март и аз се почувстват много изморена", казва тя и споделя, че в дните след това се появили и други симптоми. "Като дете имах тежка астма. Многократно съм била в болница заради това. Но от дълги години не ми се беше случвало. Някъде около 20 март една сутрин просто не можех да си поема въздух. Събудих се и не можех да дишам", казва тя и обяснява, че от години не била ползвала спрей за астма и инхалатор, но в края на март не можела да функционира без тях. "Беше ужасно."

Тогава Пинк е била подложена на тест за диагностицирана на ковид-19 и той бил положителен. "Бях сигурна", казва певицата и добавя, че и при нея всеки ден се появявали най-различни симптоми. "Казваха, че децата не са застрашени. Но ето, вижте, моят син е само на три години. Не само хората над 65 години могат да се заразят. Аз съм на 40", добавя още изпълнителката. "Много рано е да правим заключения."

"Има толкова много хора, които не са могли да бъдат тествани. Мои приятели споделиха, че са прекарали подобно нещо през февруари", разказва още Пинк. Тя е убедена, че трябва да се провеждат много повече тестове. "Сега всеки един може да се превърне в герой".В емоционалното видеоинтервю тя казва, че сега всеки един може да бъде герой, "просто като си остане вкъщи, като си мие ръцете, като пазарува за възрастните си съседи". Изпълнителката посочва, че съпругът ѝ и 8-годишната им дъщеря не са проявили никакви симптоми.

Междувременно Пинк и тригодишният ѝ син се чувстват добре. Преди броени дни са им направени нови тестове, които са били негативни. След боледуването Пинк обяви, че ще дари общо 1 милион долара на две болници в САЩ. В едната, която се намира във Филаделфия, е работила майка ѝ - там в продължение на 18 години тя е била медицинска сестра.

снимка:инстаграм пинк