Откакто блесна с прилепналата по тялото бяла шаферска рокля на сватбата на кака си Кейт Мидълтън през 2011 г., Пипа се превърна в модна икона и всяка нейна публична изява е обсъждана от поне дузина модни критици.

Ето защо напрежението за сватбената ѝ рокля е голямо, пише dnes.bg.

Британски таблоиди вече успяха да разберат малко повече за бъдещото събитие, като например, че бъдещата булка вече е избрала с годеника си Джеймс Матюс конкретна дата за сватбата догодина и денонощно броди за тоалет.

Източници разкриха пред Daily Mail, че Пипа е обиколила всички реномирани сватбени бутици, като роклите, на които се спира започват от 10 000 британски лири.

Припомняме, че нейната сестра се венча в тоалет на модната къща Alexander McQueen, сътворен от творческия директор Сара Бъртън на стойност от 250 000 британски лири. Прочутата рокля на Пипа в епичния ден бе от същата създателка и бе оценена на около 20 000 долара.

И макар че парчето плат превърна малката Мидълтън в моден идол, а задните ѝ части задминаха по слава дори тези на Ким Кардашян, бъдещата булка не смята този път да се довери на дизайнерката.

Сестрата на Кейт вече е решила и как да уведоми близки и познати за щастливото събитие. Тя планирала да пусне модерните във Великобритания покани „Save The Date“ (запази датата) в коледните картички.

Снимки: Getty