Бившата номер едно на България в женския тенис — Цветана Пиронкова, заведе новородения си син на разходка край тенис кортове. Малчуганът се роди на 27 март, а майка му вече го запознава с любимите си места. Младата майка за пръв път показа на малкия Александър мястото, където е прекарала голяма част от живота си в усилени тренировки. 

На снимката, която бившата първа ракета на България при жените публикува в профила си в Instagram, Александър е в количка, а тя — облечена с непретенциозна бяла рокля и дънково яке — гледа замечтано към кортовете, пише fakti.bg.

В момента тя се е посветила изцяло на малкия Александър, който е първото ѝ дете и тенисът бе изместен на заден план. Към снимката пловдивчанката написа на английски: "Някой хареса първото си посещение на кортовете". Пиронкова публикува и няколко снимки, от които ясно личи, че бременността и раждането не са се отразили на фигурата ѝ и тя е в много добра форма и отлично настроение.

Тенисистката се омъжи за бившия футболист Михаил Мирчев през лятото на 2016 г. Преди това бяха заедно 6 години. Двамата вдигнаха пищно тържество в столичен хотел. Кумуваха им сестрата на Цветана — Елисавета, и братът на Михаил — Нико.

В края на миналата година стана ясно, че Цвети и съпругът ѝ Михаил очакват дете. Пиронкова не бе участвала в турнири от 6 юли 2017 г. заради контузия.