След 3 месеца изолация, 3 седмици преди финала фермерите получават подкрепа чрез думите на най-близките им.

Те намират кошница с 8 писма, като най-нетърпелив да прочете своето е Краси, който копнее да види какво е написала приятелката му, с която предишния ден са имали годишнина. Около масата пръв чете писмото от своята съпруга Стоян.

“Здравей, любов моя, искам да ти кажа толкова много неща. За мен ти винаги си и ще бъдеш победител”, пише му тя.

Силвия, Юлияна и Мария получават думи за подкрепа не от семейството, а от приятелите си.

Приятелите на Мария я разплакват с признанието си: „Гордеем се с теб. Животът е за тези, които не се предават никога. Благодарни сме ти за този успех. Ти успя, израсна без майка, но научи всичко важно от самия живот. А после ни го предаде”.

Оказва се, че най-добрият приятел на Нико е жена на име Вики, която му пише, че без него нищо не е същото, че вярва в него, подкрепя го и го чака.

„Мина много време, но не ми липсваш и знаеш ли защо Галя? Ти си почти всяка вечер с мен на екрана и те преоткривам. Виждам една нова Галя, по-напориста. Сигурен съм, че пред нищо няма да се спреш. Ти си и ще бъдеш жената, която да ми даде посока”, пише и съпругът на Галина.

Обяснение в любов е писмото до Финци от неговата приятелка и той не сдържа сълзите си. “Денем си в мислите ми, нощем в сънищата. Ти изгради с мен свят, в който всичко е обич. Ти направи най-големите жертви. Макар и далеч, ти показваш какъв трябва да е човек”.

Дългоочаквано любовно писмо получава и Краси. В него приятелката му му честити годишнината и го уверява, че е плътно до него. „Липсваш ми ужасно много, но си струва. Така разбрах колко голяма е любовта ми към теб. Неотлъчно съм с теб. Моята дума за теб – сърцат. Обичам те и те чакам”.



След толкова много емоции, водещия Иван признава, че може да разбере сълзите на участниците, тъй като е изживял нещо подобно. По време на снимките на шоуто той почти 2 месеца е разделен със съпругата си. „Много пъти съм си мислил, ако мога да й пиша писмо, или тя на мен. В първия момент като се прибра, нищо не можеш да говориш. Можеш само да трепериш, да прегръщаш, да усещаш. Разбирам ги добре. Като си с правилния човек, той ти липсва толкова. Като се върне, е неописуемо”, откровен е Иван.

Кого ще избере Нико за първи дуелист ще стане ясно утре вечер във “Фермата”, когато имен ден ще празнува водещият Андрей.