Една от най-успешните британски поп и рок банди Placebo пристига за концерт в София на 13-ти септември 2010г.

Лондонското трио ще забие в столичния „Зимен дворец на спорта”, а събитието ще е част от световното турне на Placebo в подкрепа на шестия им студиен албум „Battle for the Sun”. Организаторите от Loud Concerts пускат билетите за концерт на Placebo днес /19.04.2010г/ точно в 10.00ч.

Билетите ще се продават в мрежата на Ticketstream.bg, Eventim.bg и в Билетен център в НДК, като първите 100 билета ще са с промоционална цена от 40 лв. След изчерпване на промоционалните билети те ще се продават по 50лв, а в деня на концерта ще са по 60лв.

Placebo е една от най-обичаните алтернативни британски групи не само на Острова, но и навсякъде по света. Бандата се сформира през 1994г след случайна среща в Лондонското метро между Брайън Молко и Стефан Олсдал, които са бивши съученици. През 1996г излиза дебютният едноименен албум на групата, който веднага добива златен статус, а сингълът "Nancy Boy" дебютира направо на четвърта позиция в класацията за сингли на Великобритания.

За много кратко време бандата успява да се наложи и е определяна за истинско музикално явление. Освен с музиката си, триото несъмнено предизвиква интерес и с различната сексулната ориентация на всеки от членовете й. През 1997 г. Placebo са съпорт на U2 за част от PopMart tour, а самият David Bowie ги кани да открият концерта по повод 50-тия му рожден ден в Ню Йорк.

В България Placebo ще стъпят за трети път, след супер успешните концертите през 2003 и 2007г, малко след което Стив Хюит (бивш барабанист) напуска бандата. Последният им албум – „Battle for the Sun” се появи на бял свят в началото на м.юни 2009г, като това е първият им запис с новият барабанист - Steve Forrest. В албумът Браян Молко (Brian Molko) и компания за първи път използват нови инструменти в песните си, като тромпет и саксофон.

По повод албумът фронтменът коментира: "Ние направихме албум за това да избереш живота, за това да избереш да живееш, за това да излезеш от мрака на светло. Не е нужно задължително да обръщаш гръб на мрака, защото той е част от самите нас. По-скоро албумът е за това да останеш откъм слънчевата страна и да си позитивен."

В момента британците са на турне в Бразилия, Перу, Колумбия, Португалия, Израел, Германия и им предстоят участия в големите летни музикални фестивали по света. Преди броени дни беше потвърдено участието на Placebo, като хедлайнер в сръбският EXIT Fest 2010. Българските фенове ще ги видят и чуят в края на лятото в София – на 13-ти септември в „Зимен дворец на спорта”.