Днес, 14 февруари, в радио и телевизионен ефир и в официалните YouTube и VBOX7 канали на „Вирджиния Рекърдс“ излезе новият проект на дуото Пламен и Иво.

„Заради нея“ е първа балада за двамата братя, които се превърнаха в тийн идоли още по време на участието си в третия сезон на X Factor.

След края на формата те се наредиха сред най-успешните млади изпълнители с хитове като „2х2“ (с Pavell & Venci Venc’), „24/7“, „Не ти мисля зло“ (с Михаела Маринова), „Няма да си тръгнеш с друг“ (с DARA и Pavell & Venci Venc’) и излезлия само преди два месеца „С ръка на лице“.

„Винаги сме искали да направим балада, просто изчаквахме най-подходящия момент да покажем лиричната си страна. Идеята за песента ми дойде спонтанно през лятото, буквално докато се разхождах на плажа. Изсвирих и записах основните акорди на припева в едно приложение на телефона и после веднага ги пуснах на Иво. Направихме сурово демо, а през есента развихме парчето заедно с Pavell & Venci Venc’. Те написаха и текста, който всъщност разказва моя лична история“, споделя Пламен.

„Феновете ни отдавна чакаха да пуснем песен с по-баладично звучене и още като я завършихме, решихме да бъде подарък за тях в Деня на Св. Валентин. С продуцентите ни за първи път се доверихме на режисьора Петко Андонов и колегата му Стефан Маринов-Buddubbaz, които успяха да създадат точно онова, което искахме – семпло, стилно черно-бяло видео, което да отразява емоцията на парчето“, допълва Иво.

Екранната партньорка на изпълнителите във видеото е Йоана Кирчева, колега на Пламен от класа на проф. д-р Ивайло Христов в НАТФИЗ и една от младите звезди на сериала „Полицаите от края на града“, който стартира по НОВА ТВ през март.