Пламен Любенов е новият победител в шоуто на Би Ти Ви "България търси талант", което приключи след финал на живо, продължил 3 часа и половина.

Той получава титлата "талант на България" и голямата награда от 60 000 лв.

"Стресиращо", каза момчето

"Ще си взема покрив над главата и след това ще инвестирам пари в школата си", обясни Любенов какво ще направи с наградата. Тя му бе връчена от изпълнителния директор на "Би Ти Ви медия груп" Павел Станчев.



"Пламен ни доказа, че няма невъзможни неща и че духът е по-силен от природата", каза Станчев.

Любенов спечели с танците, които изпълнява с инвалидна количка заради недъга си. На финала той танцува на песен, изпълнена на живо от рапъра Кристо. Неговото представяне е изключително трудно, тъй като през цялото време танцува на ръцете си, за което се изисква огромна сила и съсредоточеност.

Минути преди обявяването на победителя водещите Александър Кадиев и Мария Силвестър съобщиха кои трима остават на финала, след като бяха преброени зрителските гласове. В челната тройка бяха избрани Пламен Любенов, малкият Леон Петков с бийтбокса, който прави и който остана бронзов медалист, и Методи Методиев - най-възрастният сред финалистите, който удивително балансира бамбукови пръчки.