След като в продължение на 40 дни човекът, който стартира бе на първо място сред 1400 участници, 19 дни преди края на експеримента в качеството си на член на организатора - той се оттегля.

“Моят ангажимент към партньорите ни и проекта беше да използвам контактите си в Централна и Източна Европа и да поканя и мотивирам онези, които считам за влиятелни да се включат. Мисля, че към насоящия момент изпълних този ангажимент и днес се оттеглям от проекта. Противното би било проява на лош вкус.” каза Пламен Русев

“Личната покана към контактите ми от цяла ЦИЕ и феноменът, който винаги е бил най-добрата реклама от както свят светува, а именно „информацията от уста на уста“ направиха така, че над 1400 човека от региона на ЦИЕ да се регистрират и да започнат да разпространяват информация за проекта до милиони други техни контакти, читатели, абонати, последователи и др. Радвам се, че успяхме. За мен този проект също беше тест, какво е моето влияние в региона “ добави председателят на е-Академия и съ-организатор на Webit.

Проектът Webit – най-влиятелните хора продължава до 18 Октомври - 12 часа на обяд българско време. Освен откриване на най-влиятелните хора в интернета на ЦИЕ, проектът е и доказателство за силата на социалните медии и ефективността на дигиталния маркетинг. За по-малко от 40 дни милиони хора научиха за проекта и стотици хиляди го посетиха, за да получат информация или за да подкрепят свой познат, колега или приятел. Ефектът от вирусния маркетинг за е също изключително голям.

Към настоящия момент интересът към проекта продължава да расте. Над 1400 участници от 14 държави откриват и доказват своето влияние онлайн. Сред участниците са едни от най-известните блогъри, специалисти по маркетинг в социални медии и дигитален маркетинг, журналисти, представители на интерактивни и уеб агенции и ентусиасти. В класирането по държави води България. Сред останалите държави в първата петица са Турция, Сърбия, Гърция и Молдова.

Освен международно признание и контакти, първите 5 най-влиятелни хора от всяка от държавите от ЦИЕ ще получат и титлата Webit Консули, като част от за ЦИЕ. Повече информация за проекта можете да намерите на

*Повече информация за Webit Expo & Conferences както и за експеримента Webit – най-влиятелните хора онлайн можете да получите от Симеон Полименов (simeon@e-acad.eu, 0886 606 222)