Това е история за глада като наркотик. За храната като враг, за водата като калории, за теглото – като мерило за успех, разказва Нова телевизия. Тя е Пламена от Горна Оряховица, финалист в музикален формат с реализация в пиано барове и няколко песни, промотирани от голяма компания за поп-фолк музиканти. Последната пошла, но публична проява на Пламена, е в риалити формат, от който излиза с етикет „скучен играч”, който не изявява характер, понася арогантни обиди и не заявява граници за неприкосновеност.

Пламена се съгласява за среща с Миролюба Бенатова, когато в пресата излиза заглавие, че е на път да бъде убита от анорексия.

„Стигнах дотам да се ограничавам от водата, която пия. Всеки един килограм отгоре ме наранява”, разказва Пламена.

Припомняме, че Пламена стана популярна от риалитито "Мюзик Айдъл", за което разказва, че създава на участниците илюзията, че са много големи звезди, а след него идват много трудности.

„Пеенето определено разбрах, че не е най-важното и че всичко е свързано с много пари – средства, които да вложиш в кариерата си, за да бъдеш конкурентоспособна”, посочи пeвицата. И допълни, че е имало момент, в който офертите към нея, отправени й от мъже, станали повече от професионалните.

След разочарованието от неслучилата се кариера и реалността, Пламена претърпяла нервен срив и се отдава на глада.

"Получавах припадъци, гърчове. На 170 см височина свалих до 35 килограма. Бях като балсамирана, спря ми цикълът", разказа Пламена пред Бенатова.

Добрата новина е, че певицата е поела по пътя на връщането към любовта, към живота, наслаждението и себе си. Вече взима мерки да излезе от капана на анорексията и е успяла да наддаде до 40 кг. Все още обаче има какво да се желае. Тя вече хапва ядки, но храненето й продължава да е проблем. „Това ще бъде най-голямата победа в живота ми”, казва Пламена.

Източник: Нова Тв и Всеки ден, сн. Фейсбук