Приключи официалната церемония по връчване на Годишните музикални награди на телевизия “Планета” за 2015-та година.

За доброто настроение на гостите се погрижи Устата, който бе водещ на събитието, а общо 23 бяха отличията, които отидоха при най-заслужилите изпълнители на музикална компания “Пайнер”.

15 бяха категориите, в които зрителите определиха призьорите, а още бяха 8 специалните отличия.

Големият отсъстващ от наградите бе Галена. Фолк звездата получи 5 приза в различните категории, но така и не се появи, за да получи отличията си. Какви са причините за това? Засега изпълнителката запазва мълчание, но пък във фейсбук профила й се появиха любопитни знаци, по които феновете вече правят своите хипотези. Певицата хареса пост на почитател, който пише: "Честити 5 награди! С право не отиде на тъпите им награди, които раздадоха! Ти си певицата с най-много участия, най-гледани песни, най-големи хитове, най-много спечелени класации, най-добрите проекти в жанра, най-пълните клубове и накрая "Певица на годината" става певица без нито една друга спечелена награда... Пълен абсурд! Ти си реалната "Певица на годината"! Една жена е "Видоклипът на годината", а #КОЙ е албумът на годината!..."



Малко след това Галена публикува и свое селфи, над което написа: "Здрава съм!", с което даде да се разбере, че отсъствието й не е по здравословни причини, пише signal.bg.



Няколко часа по-късно певицата Емилия изрази във фейсбук профила си своята позиция относно отсъствието на "Фолк идола на 2015 година". Ето какво написа тя:

"Не съм говорител на Галена, но ми е приятелче и си я уважавам много!!! Затова ще кажа само, че снощи липсваше на наградите и мисля, че това беше нейната година. Ние, като нейни колеги, трябва да ценим труда на другите, особено когато трудът е увенчан с успех!!! Искам да поясня, че наградите са "годишни" а не за 5 или 10 години назад. Дано да съм разбрана правилно, не искам да обидя никого, но смятам и мисля, че за изминалата година Галена направи доста харесвани неща!!!!".



Какво точно се крие зад отсъствието на Галена тепърва ще стане ясно! Певица на годината стана колежката й Преслава, която побърза да сподели емоциите си във Фейсбук:

"Отново силни емоции. Сърцето ми едва не спря. Благодаря, за тази награда! Винаги съм казвала, че най-голямата награда за един изпълнител е любовта, обичта на публиката. Статуетката е едно признание. Тя е за всички вас, които ме подкрепяте и обичате. Искам да я споделя и посветя на вас и на композитора, който направи за мен едни от най-емблематичните ми песни - Велислав Драганински. Песните, с които ме обикнахте.Обичам ви! Щастлива съм, че имам любовта ви!❤❤"

A eто и победителите:

Албум на 2015– Мария за “Твоите 100 лица”
Оригинално присъствие на клубната сцена - Джена
Оригинално присъствие на концертната сцена - Галена
Дебют - Джулия
Най-прогресиращ изпълнител на 2015 – Теди Александрова
Специална награда на Signal.bg – Деси Слава
Специална награда на радио Веселина – Анелия за “Генерал”
Фолклорен албум на годината – Емилия за “Ех, Българийо красива”
Фолклорен изпълнител/формация на 2015 – Ивелина Колева / Цветелина Янева и орк. Орфей
Специална награда за “Традиция и новаторство” – Ивана за “Ало, мамо”
Посланик на българската музика зад граница – Джена
YouTube сензация – Фики и “Джале, джале”
Най-гледан видеоклип в YouTube – Галена за “Пантера”
Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип – Галена за “Една жена”
Видеоклип на годината - “Цветелина Янева и 100 кила - 4 червени луни
Дискотечен хит на 2015 – “Парата ако хвана” на Галин
Баладичен хит на 2015 - “Обичай ме” на Емилия и Борис Дали
Дуетна песен на годината – “В твоите очи” – Галена и Деси Слава
Песен на 2015 – “Генерал” на Анелия
Певец на годината - Фики
Певица на годината - Преслава
Музикален идол на годината /мъж/ - Галин
Музикален идол на годината /жена/ - Галена

*Сн. Булфото

Заглавна сн. HiLife, Преслава ФБ