Наградите на Box TV, които се състояха снощи в столичната зала „Рейнбоу плаза“, отново успяха да разбунят духовете.

Мнозина не успяха да разберат кои са изпълнителите, които се качваха по сцената, нито поради каква причина биват награждавани.

Малцината известни персони на церемонията дори не успяха да издържат до нейния финал и напуснаха залата, след като масово бяха пренебрегвани в категориите, в които бяха номинирани.

Един от тях бе нашумелият напоследък Алек Сандар, който се появи без дуетната си половинка Десислава.



Тяхното общо парче It Ain’t Over бе лидер при вота на публиката от самото начало на онлайн гласуването. Няколко дни преди неговия финал обаче хип-хоп хакери се опитаха да манипулират системата, поради което бяха дисквалифицирани от организаторите.

Така от надпреварата отпаднаха Central side feat. Noname – „С мен остани" и Апо и Невена – „А сега се усмихни".

В деня на церемонията отново имаше подобни провокации от страна на Оги 23 ft. Algoriddim, чиято песен “На кой му дреме” обаче не бе премахната от гласуването, въпреки че за минути гласовете за него скачаха с по двеста.

Вместо това организаторите решиха да сервират новината на самото събитие, че зрителската награда отпада заради манипулации. Почитателите масово изразяват мнение, че не може хиляди да са гласували за Алек Сандар и Десислава, а в последния момент някой да манипулира и заради него да страдат всички – дуетът реално не получи онова, за което феновете са отделили от своето време – приза за любимци на публиката.

Това бе единствената награда от самите хора, а не от т.нар. специалисти, които определяха останалите награди.

По този повод Алек Сандар написа във своя Фейсбук профил следното:

„Тъжен бе фактът, че мотото на вечерта бе "Аз оставам тук", във връзка с многото българи, които напускат държавата ни, търсейки една по-стабилна и по-честна политическа и социално-икономическа среда. Вместо да бъдем пример за всички онези, които ни гледаха по националната телевизия, ние - българските изпълнители, доказахме, че сме готови на всичко за едната секунда слава...“

Оказва се, че Десислава е отказала да отиде в последния момент на церемонията на Box TV, тъй като масово е имало заплахи срещу нея и дуетния й партньор. В интернет е имало кампания „да не позволим на чалгаджийката да спечели“.

Някои дори са били по-крайни, говорейки за саморазправа и физическо посегателство заради жанра, в който блондинката се прочу.