Срещу може да бъде извършен. Такава оперативна информация е достигнала до спеццслужбите, пише “Всеки ден”. Престъпниците разчитали, че чрез такъв акт ще дестабилизират държавата. Непосредствено след избухването на бомбата под колата на програмния директор на Канал 3 Сашо Диков висши ченгета лансираха версията, че тя е поръчана от “същите сили, които само преди три седмици опитаха да организират протестна вълна в страната по повод събитията в Катуница, да предизвикат хаос и безредици, дори етнически конфликти”.

Шумът от Катуница все още не е заглъхнал, а в Интернет продължават да текат протести срещу журналистката. Анонимни писачи по форуми лансираха версията, че Бенатова е обидила протестиращите българи срещу Цар Киро, наричайки ги “пияна тълпа”. Фактите в последствие показали, че това не е вярно. Въпреки това платените според полицаите интернет анонимци и до ден днешен плюят срещу Миролюба в мрежата. Според разследващите се готвел атентат именно срещу набедената журналистка, защото е особено актуална.

Според информация на “Всеки ден” обаче службите били взели деликатни, но много категорични мерки за сигурността на журналистката