Оспорвани сблъсъци, желание за победа и решителност предстоят тази вечер по NOVA. В деня на националния празник – Съединението – от 20:00 ч. в българския телевизионен ефир се завръща вторият сезон на най-успешния и екстремен световен риалити формат – „Игри на волята: България“. Зрителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с 24-ма смели млади участници и техните впечатляващи лични истории, готови да се впуснат в борба за оцеляване. Още в пилотния епизод атрактивните състезатели ще премерят сили и воля в първите оспорвани битки.

Във втория сезон на „Игри на волята: България“ всичко ще се решава на Арената. В предизвикателството на игрите ще стане ясен и участникът, който ще заеме първото място в надпреварата на финала и ще получи голямата награда от 100 000 лв. „Предаването се съобразява с желанията на зрителите как да бъде определен големият победител и ви обещаваме, че ще бъде грандиозно. Тежките сблъсъци са моята задача и почти винаги тествам всички игри, за да имам поглед над това, което случва на участниците. От един момент нататък определено става ясно защо предаването се казва така“, разкри Димо Алексиев в „Събуди се“ тази сутрин.

Риалити форматът ще бъде надграден от още по-мащабни и трудни изпитания, а племенните съвети ще имат ключово значение за новия начин на номиниране на участниците. „Племенният съвет ще бъде отделен сегмент в предаването. Номинациите няма да се осъществяват на терена както до момента – веднага след битката. Всичко ще се случва на едно много интересно място, където ще коментираме личните взаимоотношения на участниците – кой какво е направил по време на битката, кой носи отговорност за конкретна загуба или победа“, коментира Ралица Паскалева за „Събуди се“.

Тази година за първи път в „Игри на волята: България“ ще бъде въведена и валута. Златни грошове, с които участниците могат да се сдобият по време на битките, ще им дават важни предимства. Те ще им послужат в изключително важни етапи на състезанието: от закупуване на стоки до крайно необходима подкрепа в ключови моменти в хода на предаването.

Водещите на най-атрактивното риалити предаване у нас разкриха още, че в понеделник (7 септември) предстои и специална прожекция на откритата сцена в Царево, чиито красиви плажове в местността са не само фон, но и главен герои във втория сезон на „Игри на волята: България“. Жителите и гостите на града ще имат възможността да проследят първата териториална битка на голям екран. Решаващият сблъсък ще определи кое племе – Рибари, Ловци или Жътвари, ще потъне в лукса на Резиденцията, кое ще се потруди за поминъка си в Стопанството и кое ще срещне суровите условия на Дивата река.