Жалийн Куук преодоля планински връх в Нова Зеландия и за да ознаменува постижението си, позира за гола фотосесия, която обаче беше определена от коренното население на островната държава като "твърде неподходяща".

25-годишният модел на Playboy сподели в Instagram секси кадър, заснет от приятеля ù на планината Таранаки. На него красавицата е отправила поглед към хоризонта, а голото ù тяло е украсено само с шапка, ръкавици и спортни обувки. Само за четири дни провокативната снимка е харесана почти 14 хил. пъти в социалната мрежа.

Само че въпросната планина, която е активен вулкан, се оказва свещена за местните маори и техен говорител е направил изявление, че постъпката на Жалийн е израз на неуважение към това специално място.



"Все едно някой да се щракне гол пред Свети Петър във Ватикана. Местата са свещени и това би било ужасно неподходящо. Хората могат да кажат, че това са само камъни, но те са ценни", казва Денис Нгауаре.



Куук побърза да защити голотата си.

"Снимката не е груба или цинична. Постарахме се да разберем историята на планината. Уважаваме я. Да бъдеш гол не е обидно по никакъв начин. Голотата е естествена, става въпрос за свобода."