18-годишната ученичка Меги Колева, върху чиято глава неотдавна натежа короната на „Мис Плеймейт”, разбива клишетата за плеймейтка.

Далеч е от онази порода създания, готови на всичко, за да шестват голи или полуголи из медийното царство, написа "Монитор".

Прелъстителки с богат набор от странни приятели и любовници, станали известни като Златките, въпреки че само две от тях носят това иначе красиво българско име.

Меги Колева е всичко друго, но не и носител на псевдоценностите, които свързвахме досега със сексапилното звание „плеймейтка”. „Уча в частна английска гимназия. Смятам да се развивам тепърва, искам да правя сериозни неща”, казва Меги, която е и модел на „Визаж”.

Достатъчно е да поговориш около половин час с нея, за да разбереш със сигурност , че не прилича на повечето носителки на титлата. А нали казват, че сексапилът е преди всичко в главата.

Тъмнокосата хубавица обича да чете книги, колкото невероятно, преувеличено, шокиращо и безсмислено да се вижда това на другите плеймейтки, а и на много от момичетата и момчетата на нейната възраст. Препитахме я по литературни теми. Любима й книга е „Летище” на Артър Хейли. Пада си и по криминалета. Поглъща например историите на Агата Кристи на един дъх.

Освен с литературна, Меги може да се похвали и с кулинарна култура. Способна е да сготви каквото ви дойде наум, но по собствените й признания е най-добра в приготвянето на телешко варено.

„Тайната е в целината, която се слага. Коренът се нарязва на малки кубчета. В нито един ресторант не могат да го правят като мен. Готвя почти всичко, от първия път ми се получава, това си е някаква дарба”, усмихва се тя. Царица е на бисквитените торти.



Черешката на тортата в кариерата й досега обаче е далеч от шедьоврите в кухнята. В класацията на официалния сайт на „Плейбой” още от самото начало, та до самия край на гласуването Меги водеше с едни впечатляващи гърди. След победата си сподели пред човек на „Монитор”, че не иска да прилича на другите плеймейтки, че е добро момиче и не търси скандалите. Обеща да се постарае „плеймейтка” вече да не е мръсна дума. „Моята визия за това как да живея след спечелването на титлата е доста различна. Нямам никакви болни амбиции да гоня славата на някого. Не съм скандална и няма нищо скандално в живота ми досега”, каза тя тогава.

Медиите усетиха, че е различна. „Този път очевидно нямаше нищо нагласено и фаворитът на публиката спечели”, писа един сайт на другия ден след триумфа й. Друг допълни: „За разлика от предните конкурси този път всички читатели и ценители се обединиха, че това е най-красивата Мис Плеймейт - млада, свежа и без чалга излъчване, точно според изискванията на новия екип на списанието. Трети сайт малко се изхвърли: „Меги е единствената претендентка сред 12-те, която няма силикон по себе си или пък напомпани устни.”

Оказа се, че не е така, защото Колева си е сложила силиконови импланти и го призна чистосърдечно пред „Монитор” още в нощта на конкурса.

По-важното е, че това е направено с мярка, така че да изглежда наистина красиво и естествено. Попитахме я все пак защо е сложила силикон на тази крехка възраст.

Обясни ни нещата... научно. „Спортувам страшно много, доскоро правех всекидневно изключително интензивни тренировки по бодибилдинг, често и по две на ден. Така се стопява около 15 процента от подкожната мазнина, вследствие на което и гърдите ми намаляха. С имплантите просто им върнах предишната големина и форма, нищо в повече не съм направила”, казва тя.



Със същата изчерпателност разказва и за гаджето си Пламен – млад мъж със собствен бизнес, с когото са заедно от три години. Самата Меги също крои планове за свой бутик, където да продава дрехи на перспективни български дизайнери.

Пламен обаче не е единственият, който мърка в света на Меги – актуалната плеймейтка отглежда ангорката Пуфи и уличната котка Доли, която намира под колата на приятеля си. Признава, че грижата за тях й отнема много време, но и много я радва.

„Исках да стана модел от много малка. Притеснявах се, но един ден реших да отида и се представих на букерите на „Визаж” Филип и Тихомир”, разказва тя. Става модел в агенцията. Научава в последния момента за кастинга за „Мис Плеймейт”. Както си му е редът, отива да пита шефката си Жени Калканджиева дали може да участва. Тя първоначално не е навита, но видяла, че няма как да я убеди, че не е добре за кариерата й на модел да се явява на такива конкурси. Съгласила се.

„Първата ми фотосесия беше при Мони Франсез. Малко бях притеснена, но снимките бяха по бански. Така стана по-леко”, споделя хубавицата. Признава си също: „Не бях подготвена да съм плеймейт, но се уча в движение.”

„Наистина казах в едно интервю, че любовта между жени е красива. Казах, че ми е интересно женското тяло, че ми е любопитно какво поражда връзката между жени, но не и че съм имала връзка с жена. Никога не съм казвала такова нещо, защото не е вярно. Аз съм на 18, от три години съм с приятеля си Пламен, кога съм имала такава връзка, на 14-15 ли?”, пита тя.



Не е истина и твърдението, че е била непълнолетна в деня на конкурса, затова няма право на титлата. Писа се, че е родена на 4 август 1993, а тя се е появила на бял свят на 4 април. Т.е. пълнолетно си е момичето, още от пролетта.

„От Оходен съм, но съм израснала в София”, уточнява тя. Не крие, че никак не са й приятни писаниците за близките й, най-вече защото разстройват майка й. А твърденията, че семейството им е бедно, са силно преувеличени. Дори да не бяха, това щеше да е само още един огромен плюс за красивото момиче, което днес е една изискана и ослепителна млада дама.

Като всяко хлапе малката Меги някога чакала принца на бял кон. Днес той не й трябва, но има други детски мечти, на които държи и сега. Искала да стане модел, актриса, адвокат. Първото вече е факт. Чакаме продължението на приказката.
.