Росен Плевнелиев ще подари ски екип на новата си любов Деси Банова, разкри бившият президент в интервю за „24 часа”. Той категорично отрече публикациите, че е купил на красивата синоптичка нова електрическа кола, апартамент или къща. Плевнелиев не крие, че чака с нетърпение празниците, за да научи Банова да кара ски. Още преди седмици в телевизионно интервю двамата обясниха, че ще порят пистите в Банско. „Съдбата ни събра. Сега се радваме. Да, ходим за ръка, включително и в магазина за зимни якета”, казва бившият държавен глава.

Той е откровен, че дълго време се е чувствал самотен, след като се раздели с втората си съпруга. „Ние бяхме и оставаме много посветени родители и добри партньори (на предишните си брачни половинки). И при нея, и при мен по един обективен начин нещата много отдавна бяха приключили”, твърди Плевнелиев.
Истината е, че Деси си кара същата стара, нейна си кола, която винаги си е имала, живее си точно там, където винаги е живяла, има си същата тази къща – на майка ѝ и на прабаба ѝ, която винаги е имала. Всичките тези измислици обаче са симптом за това, че нашето общество е болно и като че ли и медиите, за съжаление, по един безотговорен начин го разболяват още повече”, коментира Плевнелиев измислиците, че затрупва Банова със скъпи подаръци. „Нима не разбраха, че аз съм може би малко по-мъдър, отколкото те си мислят? И че една позитивно мислеща, красива и добронамерена жена не се купува? Нейното сърце не струва 30, 500 или 500 000 лева”, отсича Плевнелиев.