Деси Банова е завъртяла главата на Росен Плевнелиев по време на почивка в Гърция. Синоптичката била с дъщеря си на море и на път към България минала пред къщата на бившия държавен глава, за да пият по едно кафе. „Там любовта ме удари, а съдбата ми прати Деси”, призна бившият държавен глава. Той е бил човекът, който е убедил новата си любима двамата да обявят връзката си. Синоптичката на Нова телевизия била против да афишира романа си с бившия държавен глава, защото смята, че това е твърде интимен момент за двамата. Красавицата обаче послушала мъжа до себе си и решила да се появи в студиото на Гала с него. Преди минути те дадоха първото си съвместно интервю в предаването „На кафе”.

„Повече от три месеца сме заедно, разказа Плевнелиев. През цялото време приятелите и близките знаели за любовта им и я одобрявала. Знаех от първия миг, че това е невероятен човек, призна Банова. И двамата били затрупани с поздравления на близки от целия свят, след като връзката им била разкрита. Деси обаче понесла и много негативи-папараци следят денонощно нейния дом и този на майка й и я преследват навсякъде. „Тя е герой”, щастлив е Плевнелиев от силата на жената до себе си. Двамата са категорични, че не искат да крият любовта си, но не са били готови за огромния интерес към тях.

„Ние не парадираме с известността си и молим за спокойствие”, заяви бившият държавен глава. Банова сама съобщила на бащата на детето си Ивайло, че има връзка с Плевнелиев, а щерката й Йоана още на първата си среща го обявила за много умен. Синоптичката е наскърбена от писанията, че е бременна и че има палати, но се опитва да не им обръща внимание.