По покана на Гаро Узунян от 5-и до 7-и декември в Пловдив ще гостуват едни от най-търсените инструктори по кизомба Изабел и Фелисиен. За три дни Пловдив ще бъде в прегръдката на анголското танго.

По време на Kizmas уикенда, танцьори от цяла България ще имат възможността да посетят над десет часа уроци и три горещи партита.

Горещият уикенд започва в петък (5-и декември) с шумно парти в небезизвестния клуб Библиотеката. Афро емоциите продължават в събота и неделя с уроци и партита в хотел Империал, който е любезен домакин на най-голямото кизомба събитие за годината.

Гост-инструкторите Изабел И Фелисиен са добре познати на кизомба танцьорите и последните години водят уроци на най-големите фестивали по света. За тях кизомба е любов от пръв поглед и емоция, която ги свързва преди години.



Изабел се занимава с различни танци от съвсем малка. Танцува афро танци, хип-хоп, салса и последните години се посвещава изцяло на кизомба, която я свързва с Фелисиен, който също танцува през по - голяма част от живота си различни стилове . Фелисиен танцува от 11-годишен бални и суинг танци, по-късно латино и аржентинско танго. Двамата създават свой уникален стил в кизомба, който ги изразява като танцьори и хореографи. Те се открояват с иновативен стил повлиян от танците, с които са се занимавали, но здраво стъпил на основите от анголското танго.

Събитието ще бъде наситено с много афро емоции,но любителите на танци ще имат възможност да посетят и уроци по бачата с инструктори от български школи, които ще се включат в незабравимата предколедна фиеста.

В неделя София ще бъде домакин на последното парти от уикенда, което ще бъде в бар Event Hall от 22 часа.

Повече за Гаро Узунян:

Гаро Узунян, наричан бащата на кизомбата в България, е човекът, който пръв въвежда кизомба като стил и танц у нас. Кани световноизвестни преподаватели, с които показва красотата и духа на този анголски танц. Гаро води уроци на международни фестивали тук и извън страната. Той успява да накара танцьорите да излязат от рамката на досега съществуващите правила за танцуване и провокира ново усещане за близост, в което да предадат, освен стъпките, които са изключително естествени, но и културата на един континент, който е колкото далечен, толкова и близък в търсенето на нови начини да освободим духа си.