Най-големите звезди в най-гледания сериал на всички времена "Игра на тронове" започнаха да трупат милиони.

Британският вестник "Дейли експрес" разкри космическите хонорари на главните актьори, които са рекордни суми, плащани досега в телевизионна продукция.

По 2,56 милиона долара за всеки епизод от седмия и осмия сезон на поредицата взимат Емилия Кларк, Кит Харингтън, Николай Костер-Валдау, Питър Динклидж и Лина Хийди. Споразумението предвижда и допълнително възнаграждение при продажбата на правата за излъчване в други страни.

Не е ясно защо в списъка с високоплатените късметлии не влизат Софи Търнър и Мейзи Уилямс, които играят сестрите Старк и които феновете обожават и следят с огромен интерес.

Новият сезон на "Игра на тронове" тръгва на 17 юли и ще бъде излъчен в над 170 страни по света. Той ще се състои само от седем епизода. Авторът на книгите от поредицата "Песен за огън и лед" Джордж Р.Р. Мартин все още не е завършил историята си. В момента сериалът се развива независимо от книгите.

Наскоро бяха пуснати и първите кадри от новия сезон, които макар да разкриха малко за онова, което предстои във Вестерос, станаха повод за нови спекулации около героите.