„Клетниците“ е филмова адаптация на любимата по целия свят сценична сензация, видяна от повече от 60 милиона зрители в 42 страни на 21 езика и все още превземаща бокс-офиса в своята 27-ма година на сцена.

Режисиран от спечелилия „Оскар“ за „Речта на краля“ Том Хупър, филмът по постановката на Камерън Макинтош е с участието на Хю Джакман, носителят на „Оскар“ Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Еди Редмейн.

Действието на „Клетниците“ се развива във  Франция през 19 век и е завладяващ разказ за разбити мечти, несподелена любов, страст, саможертва и изкупление – извечното изпитание за оцеляването на човешкия дух.

Джакман играе бившият каторжник Жан Валжан, преследван в продължение на десетилетия от безмилостния полицай Жавер /Кроу/, след като е нарушил режима на освободен затворник. Когато Валжан се съгласява да се грижи за малката Козет, дъщеря на фабричната работничка Фантин /Хатауей/, животът им се променя завинаги.

Най-дълго показваният в света мюзикъл ще пренесе силата си на големия екран в завладяващата и зрелищна интерпретация на Том Хупър по епичния роман на Виктор Юго. С международните суперзвезди и обичани песни – сред които „Сънувах сън“, „Върни го у дома“, „Още един ден“ и „В самота“ – „Клетниците“, ще се прероди като невероятно филмово и музикално преживяване.

Премиерна дата: 1 февруари 2013 г.
Жанр:   Музикален епос
Участват:  Хю Джакман, Ръсел Кроу, Ан Хатауей, Еди Редмейн
Режисьор:  Том Хупър
Адаптация по: Сценичният мюзикъл „Клетниците“ на Ален Бублил и Клод-Мишел Шьонберг, поставен от Камерън Макинтош
По романа на: Виктор Юго
Сценаристи: Уилям Никълсън, Ален Бублил и Клод-Мишел Шьонберг
Музика: Клод-Мишел Шьонберг
Текстове: Хърбърт Крецмър
Продуценти: Тим Бивън, Ерик Фелнър, Дебра Хейуърд, Камерън Макинтош
Изпълнителен продуцент: Лайза Чейсин