С действие, развиващо се през 30-те години на двадесети век, „К” разказва истинската история на страстната и непозволена любовна връзка между Джулиън Бел - син на Ванеса Бел, племенник на Вирджиния Улф и любимец на групата Блумсбъри - и красивата китайска писателка и интелектуалка Лин Чен.

На яркия и оживен фон на декадентския Пекин, Лин обучава Джулиан в даоисткото Изкуство на Любовта - но страната около тях е разделена от културни противоречия и над нея е надвиснала сянката на приближаващата война, която ще се отрази върху живота и на двама им с трагични последствия.

„К: Изкуството на любовта” на Хонг Ин е еротичен, затрогващ и завладяващ роман, вдъхновен от писмата на Джулиън Бел.

„Класическа история за забранена любов”.
China Daily

„К” е написана с удивително емоционална простота - тя е пластична, целенасочена, пряма и изпълнена със силни емоции, но също и с поезия и изящество… една история, която е дълбоко очарователна”.
АНДРЮ МОУШЪН

Eротичен разказ… който за пръв път обединява Кръга от Блумсбъри с Обществото на Новолунието - неговият малко известен източен еквивалент”.
SUNDAY TELEGRAPH

Хонг Ин израства в бедните предградия на Чонкън, разположени на река Яндзъ в Китай. Писателка и поетеса, тя е най-известна в англоговорящия свят със своя роман „Лятото на предателството” и една автобиографична книга - „Дъщеря на реката”. Сборникът ù с разкази, „Червило, наречено „Червена чушка” е преведен на десет западни езика и на японски.