Специална почит към незабравимия Чочо Попйорданов, който изигра ченгето Момчил Нешев и остави ярка следа в „Под прикритие“, ще бъде отдадена преди началото на финалния епизод на кримката.

Заради традиционно засиления интерес към сериала от БНТ събират всички почитатели в зала 1 на НДК, където ще прожектират последната серия – а тя ще бъде белязана от висока смъртност издават запознати. Топзлодеят Джаро ще се появи като холограмен образ и ще припомни със социопатското си излъчване защо героят беше толкова вълнуващ, а сериалът стана хит. Харизматичният Михаил Билалов, който изигра мафиота с безупречен вкус за опера и гурме кухня, също ще присъства на киновечеринката.

Галацеремонията за финалната серия с водещи Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов е на 4 юни и ще се случи пред погледа на хиляди зрители както в залата, така и пред екраните. Прякото предаване ще започне в 20,30 часа, а час по-късно ще бъде излъчен финалният епизод на криминалната поредица. Желаещите да броят под открито небе гилзите и труповете сред хората на Иво Андонов (Захари Бахаров) могат да се заредят с бира пред голям екран пред НДК.

На едно място ще се съберат актьорите, дали плът и кръв на емблематичните образи от всички сезони - Ивайло Захариев, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Мариан Вълев, Бойко Кръстанов, Йоанна Темелкова, Силвия Петкова, Кирил Ефремов, Пламен Манасиев, Михаил Билалов, Александър Сано, Ирена Милянкова, Цветана Манева, Койна Русева, Теодора Духовникова, Снежана Макавеева, Явор Бахаров, Деян Донков, Христо Мутафчиев и други.

В специално подбрани клипчета са събрани най-култовите сцени и реплики и ще бъдат излъчени преди дългоочаквания финал. Като бонус за зрителите продуцентите ще разкрият и какво се случва зад кадър. Гости на събитието ще бъдат дистрибуторите на „Под прикритие” от САЩ, Латинска Америка и Европа. Сериалът е абсолютен прецедент за родната тв индустрия с разпространение в 186 територии по цял свят.