За шести път в Стара Загора бяха номинирани претенденти за приза „Добрият самарянин“, който се връчва в навечерието на коледните празници за жестове на добротворчество през отиващата си година.

Иницативата е на сдружение „Самаряни“, до сега с реплики на изработената от художника Иван Костов пластика на Ангела със златните крила са били удостоени 50 мъже и жени, които по един или друг начин са помогнали на някой да оцелее в труден за него момент.

Тази години номинираните са 9, сред тях са малките певици Крисия, Симона и Тереза , които нееднократно участваха в благотворителни каузи за болния от рак Иванко Тодоров; ученичката Мария Стоилова, спасила от задушаване шофьор, получил пристъп докато управлявал тролейбус; преподавателят в Тракийския университет Мартин Ранчев, погрижил се за изпаднала в тежка ситуация напълно непозната му жена;учителката Димитранка Костова, инициирала акция за набиране на средства за офталмологична операция от която се нуждаел неин възпитаник...

Обществеността в Града на липите не е забравила постъпката на ученика Иво Банков, който намерил загубена пенсия и си направил труда да открие собственика й, болен мъж на преклонна възраст.

Запомнени са Ярослав, Николай и Стоян , които положиха основите на благотворителене футболен турнир, за да подпомогнат свой приятел с тежко онкозаболяване.

В дългия списък са и Тихомир, Галина, Бояна и Даниел Таневи, погрижили са за бебето на останала без съпруг родилка.
Към се присъединиха дарилата имот за над 1,5 млн лв на община Стара Загора Мария Жекова, както и родителите и учителите от ЧОУ “Елин Пелин”, осигуряващи подкрепа на деца , преживели насилие.