Новият пети сезон на „Под прикритие” ще бъде и последен, потвърдиха от БНТ вчера.

Клапата на хитовото криминале щракна преди две седмици на марината в Свети Влас, а готовите епизоди ще се завъртят в прайм тайм в края на ноември.

„Първоначалната ни идея за „Под прикритие” бе да приключи след три сезона, но екранният му живот се удължи заради зрителския интерес и световната дистрибуция. Знаете, сериалът се излъчва вече в 105 държави”, обясни програмният шеф на медията Севда Шишманова.

Новото ченге под прикритие ще бъде изиграно от Бойко Кръстанов, който в предходния сезон дърпаше конците на наркотрафика от Босфора към България като Ерол. Графикът на актьора ще е повече от напрегнат, тъй като съвсем скоро той ще трябва да сложи полицейската значка и в друга поредицата – ирландската Red Rock. Ролята на хърватина Адриан Кошош вече премести постоянния адрес на Бойко в Дъблин за половин година. Сега възпитаникът на Здравко Митков ще снима и във втори сезон, в който ще си партнира с част от каста на „Игра на тронове”.

Актьорът с минало на ресторантьор в Германия - Димитър Баненкин, и звездите на Народния театър Дарин Ангелов и Христо Петров са сред новите попълнения в „Под прикритие”. В момента се провежда кастинг и за нова главна женска роля, която ще е ключова за сезона.

След като преди време обяви, че ще заключим слим джинсите на Куката в гардероба, Мариан Вълев се завръща ударно в каста. През емоционални турбуленции ще мине и Иво, героят на Захари Бахаров, който след смъртта на Джаро остава тоталният властелин на улицата. „Иво ще направи сериозни промени в „персонала”, понеже се е устремил към висока цел, която не знаем дали е постижима за него”, подсказа Бахаров.