Хитовият сериал на БНТ „Под прикритие" e селектиран да се състезава за най-престижните награди за телевизионни продукции „Еми".

Сериалът е впечатлил с изключителната актьорска игра и универсалната история, коментира БНТ. Филмът е избран от 180 селекционери от цял свят.

Димитър Митовски - режисьорът на филма, заяви, че „до този момент за първи път български телевизионен продукт стига толкова високо, така че това няма как да не ти даде импулси да правиш нови неща, дай боже по-добри".

Той смята, че високата оценка на филма се дължи на качеството.

Номинациите ще бъдат обявени на 8 октомври на пресконференция в рамките на МИПКОМ в Кан, а бляскавата церемония по награждаването е през ноември месец в Ню Йорк.

Предстои „Под прикритие" да премине през тежки 2 етапа на гласуване от световна мрежа от експерти и борда на академията „Еми".

Признанието за сериала идва на фона на широкия световен пазарен интерес към него - преди дни беше представянето му от Лаянсгейт за Северна и Латинска Америка. Джаро и компания ще привлекат погледите и на публиката в Китай, Япония, Южна Корея и Централна Европа, уточнява kliuki.bg.

Преди месец и половина сериалът „Под прикритие" бе отличен с няколко номинации в категория „Драматични телевизионни сериали" на престижния 52-ри международен фестивал „Златната нимфа" в Монте Карло.

Номинациите на сериала са за най-добър продуцент на Севда Шишманова, Димитър Митовски и Иван Дойков, за най-добър актьор на Михаил Билалов и Захари Бахаров и за най-добра актриса на Ирена Милянкова.

Наградите „Златната нимфа" ще бъдат връчени на 14 юни 2012 г. на официална церемония в Монте Карло.