Феновете на най-успешния роден сериал зад граница – „Под прикритие“, имат повод за наздравица. Четири години след като снайперисти прободоха Иво Андонов (Захари Бахаров) с три куршума в стомаха продуцентите на сериала ще се завърнат на екран с нова порция истории за подземния свят у нас. Вместо в телевизионна поредица обаче това се очаква да се случи във филм.

По сценария на заглавието вече се работи. С диалозите са се захванали Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, всички от които вече са поставяли капани пред ченгетата под прикритие Мартин (Ивайло Захариев) и Ерол (Бойко Кръстанов).

За съставянето на новата „Под прикритие Филмът“ кандидатства за финансиране от Изпълнителна агенция Национален филмов център. Проектът се бори за парична инжекция в категорията за развитие на сценарий за игрален пълнометражен филм. Въпреки това подкрепата бе отказана от НФЦ, като 33 точки не достигнаха на заглавието в класирането на комисията.

Мариан Вълев, по-познат на зрителите като Куката от „Под прикритие“, също няма да получи финансиране за втория си филм. След като спечели публиката с „Лошо момиче“, актьорът, изиграл един от малкото оцелели след финала на кримката на БНТ, се захвана със сценарий на следващ проект. Той носи името „Чалга“, а Вълев отново щеше да дирижира събитията зад камера от позицията на режисьор.

Именно около Куката пък се очаква да се завърти сюжетът на филма по „Под прикритие“ предвид, че през различните сезони смъртта си намериха ключови персонажи като Иво Андонов, Джаро (Михаил Билалов), Мартин, Косъма (Александър Сано) и мн. др. Възможно е на екран да се завърнат и Кръстанов и Владо Пенев като комисар Попов.

Междувременно от Българската национална телевизия потвърдиха пред „Монитор“, че разговори за реализирането на проекта са се водили. Към момента обаче няма подписан договор за продукцията. „Разговори имаше, но нищо не е предоставено като документи и не сме предоставили права на никого“, заявиха от „Сан Стефано“ 29.

Припомняме, че миналата година обществената телевизия взе обратно правата за разпространение на досегашните сезони на „Под прикритие“ от американската компания “Ню филмс интернешънъл”, като прекрати договора с нея.