Азис стана за посмешище в популярното руско шоу „Comedy Club“, излъчвано по телевизия ТНТ.

В шоуто се прави подробен разбор на клипа му „Мразиш“, където костинбродският славей сластно ближе сладолед и хрупа ягоди в компанията на прелъстяващи мачовци.

Публиката умира от смях в атмосфера, подобна на „Комиците“. Сайтът Signal.bg публикува пълен превод на 7-минутната „гавра“, която, освен към Азис, за съжаление ще може да се приеме и към България. Комедийният анализ на „произведението“ идва в чудесен период, в който за три дни стотици руски туристи бяха блокирани на българско летище.

Преводът е на Таня Иванова, изпратен до Signal.bg:

Г.Х. Разговорът ще е за интернет. Отворено пространство, където може да се случи всичко. На сцената е Руслан Белый. Премиера в „Comedy club“.

Р.Б. Здравейте, аз съм Руслан Белый и съм от Воронеж. Наскоро с мен се случи едно нещо и искам да го споделя с вас. Имам племенник, на 8 годинки, той през цялото време стои в Интернет. И скоро ми показа едно видео, сега ще ви го покажа. Това е видеоклип на българския певец Азис. Песента се казва „Мразиш“. Животът ми се промени, по-точно той се раздели, раздели се на период преди да видя този клип и след това. Представете си, че сте на 8 години и в интернет гледате ето такова видео.

Ще го гледаме докрай, обезателно! Специално спрях видеото на този кафяв „звънец“, просто да си спомнете, че момчето е на 8 години…

Просто моят племенник сега чете в училище Маяковски – „Какво е добро и какво е лошо“. А вкъщи, в интернет гледа само „какво е лошо“. Продължаваме да гледаме всякакви там „мразиш“ -и.
Г.Х. Мислиш, че само аз искам това, Руслан?

Р.Б. Представяш ли си, колко се нагледа… И ето певецът Азис изпя песента си и ме остави насаме с 8-годишния племенник. Да знаете, че децата са много логични на тая възраст и племенникът ми задава логичен въпрос, той казва: „Чичо Руслан, кой е това?“, а аз не знам как да му обясня… Преди за мен тези „албатроси“… те бяха за мен като НЛО, т.е. знаех за тях, ама не ги срещах.

Г.Х. Много ясно, ти си от Воронеж, Руслан.

Р.Б. А сега моят племенник ми ги показа. Аз не знам как да обясня на 8-годишно момче това, което не мога да обясня на себе си… Казах му: „Това е чичо…“,
а той отговори: „Защо чичо изглежда и се държи като леля?“. Аз му казвам: „Ми това е… това е чичо-леля…ЧиЛя…ЛеЧо..“ – превключих се аз на детски език. Обяснявам му, ама мисля, защо момчетата по гащичките са направили нещо, а аз трябва да отговарям? А ние още се караме на Киркоров, приятели… Киркоров е нормален българин. Разбира се, той си има странности, ама те поне са свързани с жени. Замислих се, защо това видео е заинтересувало момчето, а после го погледнах отново и разбрах, че там има всичко! Сериозно, там има ягода, има сладолед, има IPAd, там има всичко което харесват деца. Вече се страхувам да купувам сладолед… кълна се, страхувам се, че като се приближавам към будката и казвам: „Здравейте, може ли ягодов…“, там в прозореца…

Преди се страхувах да срещна на тъмна улица плешиви говеда, сега се страхувам да срещна на тъмната улица добре избръснати навсякъде спортисти. Освен това, ако ги срещна, ще се моля да се появят говедата… Приятели, говедата ще ви отнемат GSM-а и якето, тези ще вземат нещо повече. И най-главното, че няма да можеш да напишеш оплакване в полицията.

Г.Х. Мен открадна Мразиш?

Р.Б. Не разбирам, защо при нас не взимат такива в казармата? Сериозно, нали искат да участват в парад? Ето, нека отиват в казармата, ще са на парад, където първо ще върви ракетният комплекс „Топол-М“, а тези ще вървят отзад, за да види целият свят, че имаме нещо по-страшно от ядрени оръжия. Ако тези партизани ме вземат в плен, веднага ще им разкажа всичко… Сериозно, дори повече, отколкото зная. Така и не можах да обясня на племенника си кой е това. Реших да го излъжа – казах, че този чичо е супергерой. „А кого побеждава той?“ – пита племенникът. Казах: „Той никого не побеждава, той повече губи, а когато той губи – той печели“. Племенникът ми пита: „А той има ли слабо място?“, казвам: „Има, но ако всички супергерои крият слабото си място, този смелчак и храбрец показва къде е слабото му място. Накрая бих искал да кажа лично на певеца Азис:

„Уважаеми Азис, щом сте на сцена, много бих искал да зная колко струва Вашия концерт, защото много бих искал да Ви поканя при нас във Воронеж. Тук на Вашия концерт ще дойде целият град, някои за да ви послушат, други ще дойдат за сериозния разговор, и аз с тях. Благодаря.“