Преди броени дни официално беше представен първият портрет на Кейт Мидълтън, който беше изложен в лондонската Национална портретна галерия.

Авторът на творбата Пол Емсли твърдеше, че е искал да представи една по-зряла половинка на принц Уилям, но творбата беше определена като истинска творческа катастрофа от редица британски издания, пише vesti.bg.

В. "Дейли телеграф" дори написа, че ако севернокорейският лидер Ким Чен-ун беше изобразен по такъв начин на портрета си, то съдбата на злощастния художник щеше да е доста печална.

Портретът на Кейт единодушно не се нрави и на потребителите на интернет, но все пак се превърна в хит.

Чрез програми за коригиране на снимки много шегобийци представиха пародийни версии на творбата на Емсли, пише в. "Кориере дела сера", като публикува част от хрумванията на интернет потребителите.

На една от пародиите Кейт е изрисувана като Мистър Бийн с дълга коса, а на друга като зловещия Виго от Ghostbusters.

На трета пародия Кейт очевидно страда от наднормено тегло, защото се храни повечко заради бременността си.

На четвърта и пета пародия лицето на Кейт е обезобразено сякаш от ръката на някоя хипотетична испанска пенсионерка по примера на 80-годишната Селия Хименес, която на своя глава се захвана да реставрира фреска на Христос и превърна Божия син в маймуна.

*Във фалшивия профил на принц Чарлз в "Туитър" се появи пародия на портрета на Кейт Мидълтън, който напомня на съсипаната преди време фреска