Погребението на Уитни Хюстън ще се състои в събота в град Нюарк, щат Ню Джърси. То ще бъде в църквата, където поп дивата е пяла като дете, съобщиха от погребалната агенция.

"Погребението ще се състои в събота в 12.00 часа в баптистката църква "Нова надежда", заяви служител в погребалното бюро "Уигъм" в Нюарк, което отговаря за подготовката на певицата в нейния последен път.

По-рано имаше информация, че тя ще бъде погребана в петък.

Припомняме, че 48-годишната певица беше намерена мъртва в стаята си в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис.

Според последната версия тя е починала от "коктейл" от Ксанакс и други силни лекарства, смесени с алкохол.

*Погребалното бюро "Уигъм" в Нюарк

*Баптистката църква "Нова надежда"

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Пее като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Първият хит на Уитни Хюстън е в дует с Теди Пендерграс през 1984 - Hold Me.

Певицата влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на American Music Awards и 16 награди от Billboard Music Awards.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма "Бодигард", където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма "I'll always love you". Уитни Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше. През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си.

През 2009 г. песента "I look To You" бе класирана първа в "Билборд 200", а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария, пише БГНЕС.

*Уитни на клуб, само 2 дни преди смъртта си