Всички дами знаят колко е неприятно напукването на кожата на ръцете, усещането като че след миг кожата ще се скъса и неприятната сухота при допира на кожата след стриктното изпълнение на домакинските задължения.

Напълно разбрани са домакините, които използват гумените ръкавици, когато мият чинии. Но гумените ръкавици също не са нещо лесно приемливо…и те си имат своите кусури.

Постоянните проблеми с кожата на ръцете идва поради ежедневния й контакт с вода, сапун, веро, прах за пране и т.н. Освен че кожата става все по-суха, тя губи и естествената си мазна обвивка. Именно в резултат на това кожата ни започва да се осейва с малки бръчици, които закономерно предизвикват преждевременно застаряване на кожата на ръцете. Ужас!

В следващите няколко реда ще се запознаете с няколко рецепти, които ще придадат на кожата на ръцете ви здравина и сили за борба с ежедневните задължения. И ще бъдете все така красиви. Ръцете ви ще бъдат красиви и най-вече добре обгрижени, тъй като знаете, често по ръцете на жената се съди за възрастта й!

Маска за ръце: Вземете мед, яйчен жълтък, добавете малко амоняк и глицерин. Затоплете сместа и наложете ръцете си с топъл компрес. Предварително измийте ръцете си, а след процедурата си сложете хавлиени ръкавици, за да ускорите въздействието на маската. Ако тази рецепта ви се струва трудоемка, не се обезсърчавайте, идват няколко по-леснички.

Маска за ръце от моркови: Вземете морков и го рендосайте, добавете една супена лъжица сметана и една чаена лъжичка зехтин. Размешайте и след това нанесете върху кожата на ръцете. След 10-15 минути отмийте.

Маска за ръце от картофи: Рендосайте два пресни картофа (без да ги белите), добавете 50 мл. мляко и една чаена лъжичка зехтин. Тази маска можете да оставите да действа през цялата нощ. За да стимулирате действието й, можете преди нанасянето на сместа да потопите ръцете си в топла вода за 2-3 минути. Подобно на въздействието на топлата пара върху кожата на лицето, тук затоплянето на ръцете допълнително ще стимулира ефекта от маската. Зехтинът в маската оказва благотворно влияние при възпалена и загрубяла кожа. Ако често страдате от зачервеняване на кожата на ръцете, специалистите препоръчват налагането на листа от бяло зеле върху им. Процедурата продължава една нощ.

Малък трик: Когато варите картофи, не бързайте да изхвърляте водата. Тази вода има изключително антибактериално и омекотяващо въздействие. Ако потапяте за 5 минути ръцете си в такава топла вода, кожата на ръцете ви ще стане по-мека и гладка, а ноктите ви ще престанят да се цепят.

Източник: kozmetika.biz