Фестивалът за съвременно изкуство 180° продължава с артистичните предизвикателства към гражданите и гостите на столицата още преди официалния си старт в края на юли.

В новата провокация на организаторите са поканени да се включат визуални артисти, любители и всички запленени от градското очарование на София. Те трябва да покажат града през своите очи (и обективи) в рамките на триминутен късометражен филм без звук.

“Покажете на нас и нашата публика какво мислите и чувствате към София, как тече забързаният живот на столичани според Вас, какво Ви вдъхновява и какво Ви натъжава в града. Темата е по Ваш избор и няма теми табу”, споделят какво търсят организаторите.
Всички получени филми ще бъдат първоначално селектирани от жури на 180° в състав Светослав Драганов (режисьор), Александра Генова (сценарист) и Майке Хойзлинг (визуален артист). Те ще подберат десетте най-добри филма, които ще бъдат показани в рамките на фестивала от 23-и до 27-и юли 2016 г. След избора на журито публиката ще избере на свой ред с гласуване три филма, които ще бъдат импровизационно озвучени от музикантите на ансамбъл 180°. Филмът, събрал най-много гласове на публиката, ще получи и парична награда от 500 лв.

Всички, желаещи да се включат в конкурса, могат да го направят без ограничения за възрастта и професионалния профил. Условията са видеото да не надвишава 3 минути и да няма звук, а само образи. Форматът на файла може да е .mp4, .m4v и .mov. Късометражните филми трябва да бъдат изпратени до 15 юли 2016 (включително) на info@180-degrees.org. Ако файлът е прекалено голям, филмът може да се изпрати и с линк чрез някой от сайтовете за споделяне на файлове.

За Фестивал 180°
Фестивал 180° ще се проведе за трета поредна година в София между 23-и и 27-и юли 2016 г. Всяка година събитието добавя нови дисциплини и въвежда софийската публика в света на съвременното музикално изкуство. По време на фестивала в София гостуват артисти от над десет страни, които показват най-новите международни тенденции. Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Гьоте иниститут София и програма “Култура” на Столична община.