Бившият член на легендарната група "Бийтълс" Пол Макартни, продължава да се възстановява в хотела си в Токио, след като влезе за кратко в болница заради вирусна инфекция. Заради вируса Макартни отмени всичките си концерти в Япония.

"След като се разболя миналата седмица, заради което отмени датите на концертите, Пол получи успешно медицинско лечение в болница в Токио", се казва в прессъобщение на Nasty Little Man, пиар агенция, със седалище в Ню Йорк , която се използва както от Пол Макартни, така и от много други хора на изкуството. "За да се възстанови напълно, той трябва да остане в хотела няколко дни", заяви агенцията, без да съобщава подробности за вида на вируса или състоянието на Пол. Според японски медии вероятно става въпрос за разновидност на норовирус.

За разлика от повечето вируси, които атакуват дихателната система на човека, норовирусът засяга храносмилателния тракт и жертвите му получават диария и повръщане.

"Пол е много трогнат от всички послания и пожелания за бързо възстановяване, които получи от феновете си по целия свят", се добавя в изявлението.

"Ще се търсят всички възможности да се намери начин да се препрограмират тези концерти", уверяват организаторите.

Седемдесет и една годишният Пол Макартни трябваше да пее в неделя на Националния стадион в Токио, после на стадиона "Ямар" в Осака и в токийската зала "Будокан", където преди 48 години "Бийтълс" направиха една от легендарните си изяви.Освен в Япония, Пол трябваше да изнесе концерт на 28 май в Сеул.

Макартни вече премина с турнето "Out there" през няколко изтощителни изяви в Южна Америка.

Предстоят му двайсет концерта през юни и юли и в Съединените щати, пише БГНЕС.