Суперзвездата Ед Шийрън, Лили Джеймс, Кейт Маккинън и Джоекл Фрай се присъединяват към изгряващата звезда Химеш Пател в една слънчева рокендрол комедия за музика, мечти, приятелство и истинска любов. Всичко това на фона на вечните песни на Бийтълс… Филмът получава благословията на членовете на бандата сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън, и Химеш Пател записва нови версии на златни хитове на легандарната група като Yesterday, In My Life, The Long and Winding Road, Penny Lane, Eleanor Rigby, Strawberry Fields Forever, Here Comes the Sun, While My Guitar Gently Weeps, Hey Jude, Help!, All You Need Is Love.

Във филма Вчера си е за вчера обединяват творчески таланти носителят на „Оскар“ Дани Бойл (Трейнспотинг, Беднякът Милионер, Стив Джобс) и номинирания за „Оскар“ сценарист Ричард Къртис (Наистина любов, Четири сватби и едно погребение, Нотинг Хил). Джак Малик (Химеш Пател) е музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс).

След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на Бийтълс. Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път. Не и без помощта на хладнокръвната агентка с желязна маркетинг стратегия Дебра (носителката на награда „Еми“ Кейт Маккинън), обаче.

Но със славата идват и проблемите. Ще загуби ли Джак единствения човек, който винаги е вярвал в него, Ели? И какво ще му струва, за да осъзнае, че единственото, от което наистина се нуждаем, е любов?