Пролетта дойде рано тази година и вече усилено започва планирането и изпълнението на ремонтните дейности у дома. Традиционно най-много предизвикателства крие Изборът на подходящи продукти – разкрива много възможности, всяка от които трябва да бъде проучена внимателно. Най-малкото, защото ремонтът на банята се прави веднъж на няколко години и далеч по-трудно се подменят продуктите в нея, в сравнение с което и да било друго пространство на дома. Водещият световен производител на продукти за баня затова се е погрижил с богата палитра от

Сред първите въпроси е този за типа на тоалетната. Колебанията обикновено са между моноблок и вградена стенна тоалетна. Предимствата на окачените тоалетни са редица и особено когато зад избрания продукт стои качеството на Roca, изборът е предопределен. структура за вграждане + двоен бутон за ефективно спестяване на вода + окачена тоалетна и седалка и капак забавено падане се предлагат на цени от 329 лв. за пълния комплект от всичко необходимо. Новото през 2020 год. е, че потребителите могат да избират между различни бутони за структурите за вграждане, което увеличава възможностите за интериорното решение на този кът.

Освен чисто визуални, предимствата на с казанчета и стенни тоалетни са в по-добрата хигиена. Допълнително, повечето модели на тоалетни чинии са с Rimless технология, която позволява по-ефективно измиване, при по-малка консумация на вода. Оптимизираният дизайн има и предимство, че не позволява водата да се изпръсква и това я прави търсено решение на пазара.

Друг важен кът е Често тя се комбинира с , като по този начин се търси практично решение за съхранение на всички принадлежности, на едно място и на една ръка разстояние. Roca предлага различни и , които включват различни материали и цветове. Сред тях са и умивалниците, изработени от Fineceramic – по-тънък, лек и устойчив материал, който е устойчив на абразивни материали и по тази причина по-лесен за почистване.

Не по-малко важен е изборът на Често ни се налага да комбинираме различни продукти – смесител за мивка, за душ и/или вана, тръбно окачване или душ колона. Изборът е огромен – стоящ, стенен или вграден смесител, от инокс или цветен, едноръкохватков или двуръкохватков; термостатичен, който регулира температурата или обикновен. Roca предлага десетки висококачествени решения. смесител за умивалник + батерия за вана и душ + тръбно очакване се предлагат на цени от 254 лв. с ДДС (за колекция Saona).

Ново предложение за пролет 2020 са комплектите вграден смесител и хигиенен душ, на цени от 199 лв. с ДДС. Смесителните батерии са с покритие Evershine, което позволява постоянен блясък и прави поддръжката и почистването по-лесни. Други важни предимства на батериите Roca са технологиите за редуциране на шума, пестене на вода и енергия, трайност, гарантирана от керамичната глава. Гаранцията на смесителите Roca e 5 години.

Специално място в предложенията на Roca за пролет 2020 заемат новите смесители в актуалния цвят Титаново черно на цени от 275 лв. с ДДС. Може да ги съчетаете удачно с черен бутон на структурата на тоалетната, а така дизайнът на банята да придобие характер и модерно излъчване.

Друго решение, от което потребителите могат да се възползват при специални условия, са . Интегрираната в термостатичните батерии технология позволява регулиране и постигане на желаната температура само за няколко секунди. Друга технология – Safe Touch, предотвратява нагряването на тялото на смесителя, за да се избегнат изгаряния. Всичко това превръща смесителите Roca в изключително добър избор за семейства с деца.

Не липсват предложения, които отговарят на за скрит монтаж на душа в банята, при който се виждат само душ питата и ръкохватката на смесителя, а всички други тръби и части са вградени в стената. За улеснение на потребителя, предложенията на Roca включват всички необходими продукти за техническо осъществяване на монтажа. За удобство, тези комплекти се допълват от душ пити с голям размер с различен дизайн, както и от ръчен душ с различни функции на слушалката и шлаух. Цените на тези комплекти започват от 559 лв.

Част от тях се предлагат и с RocaBox - универсална кутия, която предлага подмяна на ръкохватката на смесителя, без да се налага същински ремонт на инсталацията. Освен изчистен дизайн, решенията с RocaBox предлагат и допълнително пространство в зоната на душа. В промоционалните комплекти, които съдържат всичко необходимо, вкл. голяма душ пита за по-пълноценен релакс под душа, решенията с RocaBox са на цена от 710 лв. с ДДС.

предлагат и душ колоните Roca. Моделите, които се предлагат, са на цена от 444 лв. за пълен комплект с всички аксесоари, нужни за окомоплектовката на продукта. Повечето модели позволяват регулиране на височината и движеща се душ глава – екстри, които са незаменими при ежедневната употреба на продукта.


Параваните са друг важен елемент на банята, особено при по-малки бани, които изискват и по-добра организация на пространството. Roca предлага различни решения – от фиксиран панел за душ корито до паравани с две врати. Материалът е закалено стъкло 6 мм и елегантен алумиениев профил. Фиксираните панели са на цена от 299 лв. с ДДС, включваща и необходимия държач за стената.
За хората, за които хигиената и комфортът в банята са на първо място, е промоцията на в комбинация с необходимата за монтажа й специална структура Duplo smart и изключителната цена от 3735 лв. за цялостно смарт решение.

Технологията и дизайнът на тази система включват редица функции. In-Wash е оборудвана с дюза, която осигурява нежна хигиена на най-интимните части на тялото с вода. В допълнение, дюзата се самопочиства преди и след всяка употреба. Тоалетната е снабдена с LED осветление, което позволява да стигнете до тоалетната през нощта, дори и без да включвате осветлението в
банята.

Всички специални оферти на Roca за пролетния ремонт може да бъдат видяни тук: http://www.roca.bg/promotions/promotions-products, както и в изложбената зала Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16.

Още идеи и вдъхновение за ремонта на банята ще откриете в нашия БЛОГ


Автор и снимки: ROCA